Foto: PR

Det københavnsbaserede synthtunge indieband, Skyskraber, følger op på deres første single, “Skyhearted”, fra den kommende EP, med endnu en højtragende, drømmende single og en tilhørende animeret musikvideo. 

Tilbage i januar udgav danske Skyskraber singlen “Skyhearted”, der med en fremadrettet rytmesektion, skarp produktion og et interessant stærkt visuelt udtryk i musikvideoen, gjorde det klart, at Skyskraber er et navn, man skal holde et tæt øje med. I går udgav det ambitiøse band endnu et udspil fra deres kommende EP i form af singlen “Helium”, der på samme vis er fængende, energisk og lettere psykedelisk.

Læs også  Jada annoncerer sin første turné: "Mutual Selfcare Tour"

I nummeret “Helium” balancerer bandet det porøse og det storladne i et lydbillede, der domineres af lyse, skrøbelige popvokaler, sfæriske guitarflader og intrikate synth-teksture. Lyden bakkes visuelt op i den animerede musikvideo til “Helium”, som tegner en tydelig rød tråd imellem bandets indtil videre to udgivelser, der snarere kan ses som små kunstvideoer end enestående singler. Musikvideoens udtryk kan bedst sammenlignes med en PC screensaver fra 1990’er på LSD – her går de blinkende synthesizer arpeggioer og rumklangsindsvøbte guitarfigurer hånd i hånd med videoens farveeksplosioner og muterende 3D-objekter.

Læs også  Sunflower Bean lyser fredagen op med den nye single "Twentytwo"

Skyskrabers debut-EP er sat til at udkomme i forsommeren.