DANSK PREMIERE: Den nye single fra Skylar Fri er en lektion udi drømmende skandinavisk elektropop

DANSK PREMIERE: Den nye single fra Skylar Fri er en lektion udi drømmende skandinavisk elektropop

Foto: PR

Er du før faldet for artister som FKA Twigs, Lana Del Rey og Broods, så er i dag din lykkedag. Danske Skylar Fri er på banen med en ny single, og den er alt, hvad du har ledt efter.

Der ringer måske ikke umiddelbart en klokke, når du hører navnet Skylar Fri, men det burde der i den grad fra nu af. Den danske London-bosatte artist har endnu engang sluppet et pragteksemplar på, hvordan elektronisk popmusik lyder, når det lyder bedst. “Gold Rush” starter i det helt stille med snaps, der guider dig til at føle groovet gennem resten af nummeret, og med Skylar Fri’s sprøde vokal, der overbeviser dig om, at de følgende tre minutter og nogle-og-fyrre-sekunder nok skal fylde din øregang med vellyd. Nummeret bygges løbende op og eskalerer i et storladet og drømmende synth-baseret omkvæd i stil med, hvordan fellow elektropoppere BØRNS og Lana Del Rey kunne finde på det. Det fungerer for BØRNS og Del Rey, og det fungerer i høj grad også for Skylar Fri.

Læs også  Danske Selma Judith slipper den ærlige debutsingle "Kind of Lonely" med den tilhørende intime musikvideo

Om nummeret fortæller hun os:

Gold Rush er en sang om et øjebliks vild forførelse, om det at komme helt tæt på en tanke der går for vidt, om en søgen efter lykke i noget man godt ved er superficielt og dårligt for een. Samtidig handler nummeret om identitet, og hvordan man som menneske kan blive enormt overrasket over sig selv, og den dualisme man til tider kan møde i sin egen personlighed i forskellige situationer. Man ser sig selv i et bestemt skær, fra en bestemt vinkel, og man har en ide om, hvem man er – i hvert fald det meste af tiden. Men hvad med resten af tiden, når man for eksempel finder sig selv i en uforudset eller fristende situation. Man kan pludselig forvandle sig til en anden i et splitsekund, til et menneske man ikke vidste, man kunne være, for så at vende tilbage til det ‘jeg’, man kender. Det er det øjeblik, Gold Rush handler om. Den momentære fremmedhed i kampen mellem sit aktuelle jeg og sit ideelle jeg.

Læs også  Det britiske hiphop-stjerneskud Little Simz er tilbage med den unikke single "Offence".

Man kan undres over, at Skylar Fri ikke er et navn, vi herhjemme har bidt fat i endnu, for udlandet har (med god grund) været med hende et stykke tid, og “Gold Rush” er langt fra den eneste perle, hun gemmer på. 2016-nummeret “The Good Fight”, fra soundtracket til filmen Capsule, er en smuk og forførende ballade, og EP’en Lyng Land fra 2017 byder på lige så stærke popskæringer som eksempelvis debutsinglen “Better”.

Læs også  Premiere: Den danske duo Feel Freeze slipper flot og spacy musikvideo til singlen "Let Go!"

“Gold Rush” har bestemt fanget os i et øjebliks vild forførelse, og vi er glade for at kunne dele det med dig. Pønser du på, hvordan det hele udspiller sig i et live-format, kan du den 21. februar opleve Skylar Fri, når hun spiller med Frida Sundemo på Ideal Bar.

Nedenfor finder du nøglen til den bedste start på din fredag: