Foto: Marius Balsløv

To Absent Friends er et helt nyt navn på den danske musikscene, som nu er klar til at vise deres arbejde i øvelokalet det sidste års tid. Nu er de ude med deres debutsingle med titlen “If Tomorrow Dies”. 

To Absent Friends består af de to venner Mathias Rishøj og Jonas Johansson, som tidligere i år startede deres musikalske projekt sammen. Duoen laver indie-pop/rock med elementer fra 70’ernes og 80’ernes synthpop samt brit-rock. Det er på en gang både retro og samtidig helt nyt.

Læs også  The Van annoncerer album og hylder garagerockrødderne på singlen "Rose of Jericho"

Duoen har allerede nu meldt ud, at der kommer et fuldlængde album fra dem i løbet af 2018, og nu er første smagsprøve på deres musik altså ude.
Singlen “If Tomorrow Dies” er karakteriseret af en melankoli, der både høres i tekstens temaer om rastløshed, fortvivlelse og angst, samt musikkens akkordgrundlag og tunge trommerytme.
Derudover beror nummeret i høj grad på det svævende vokalarrangement, samt en bred, instrumental lyd med ekko-effekter på guitaren og storslåede synthlyde.

Læs også  SPOT Festival er klar med 15 nye navne til årets line-up

Duoen udtaler selv om deres single, at den er en indsigt ind til livet af en hel generation, netop 00’er generationen. En generation som er født i en krisetid, der ikke ser ud til at ende lige foreløbigt. Det har gjort, at unge fra netop den generation oplever mange eksistentielle kriser, som efterhånden er blevet et tabu for mange at tale om. Det er dette tabu som Absent Friends vil påtale, for for alvor at kunne lave en forandring i vores samfund og vores indstilling til det.

Læs også  Koncertanbefalinger // Uge 12

“If Tomorrow Dies” er mixet af Adam Lillienfeldt og mastereret af Mikkel Gemzøe (Studio C4).
Singlen er udgivet via det danske pladeselskab Pipeline Collective.

Hør singlen her: