Foto: Eugenijus Barzdzius

Efter fire års stilhed vender den københavnske kvintet Dangers of the Sea tilbage med et nyt album, som udkommer til oktober. I dag kan de dele en smagsprøve i form af førstesinglen “You & I”.

Dangers of the Sea har siden udgivelsen af deres selvbetitlede debutalbum i 2013 været på landevejen i både ud- og indland og har blandt andet været på supportturné med succesrige Kashmir. I dag kan de afsløre, at de efter fire års tavshed har et nyt album på vej og kan samtidig dele førstesinglen “You & I”.

Oprindeligt var nummeret ret drømmende og langsom i udtrykket, men i øvelokalet fandt vi frem til en mere udadvendt og næsten triumferende lyd, som jeg synes giver en spændende kontrast til tekstuniverset,” fortæller forsanger Andreas Bay Estrup om den nye single.

Læs også  Janelle Monáe annoncerer nyt album med to singler og tilhørende videoer

Det er stadig den iørefaldende melodi, som kendetegner det kommende album, men hvor debutalbummet mere var et resultat af Estrups sange, der blev indspillet med band, er det kommende album blevet til i fælleskab – bandet har sammen skrevet og arrangeret de nye numre udfra Estrups skitser. Udover Andreas Bay Estrup består bandet af pianist Jess Jensen, som du måske kender fra den storhittende popgruppe Saybia, Frederik Teige på guitar, Mike Juel Taagehøj på bas og fløjtespil og sidst men ikke mindst trommesalger Rasmus Jusjong, som også er en del af bandet Folkeklubben. Estrup fortæller om tilblivelsen af det kommende album:

Læs også  Superorganism er ude med ny single fra det kommende debutalbum

Vi har taget os den fornødne tid til både sangskrivningen og til at ramme den rigtige lyd i indspilningsprocessen. Voksentilværelse har helt naturligt sat sit aftryk på albummets tekster, der helt klart afspejler mine sindstilstande gennem de seneste år. Det har været nogle ret heftige år, som har været præget af tab og forhold rundt omkring mig, der gik i opløsning – og det pludseligt  at stå med ansvaret for andre end sig selv. Der er kommet en større alvor ind i tilværelsen, men heldigvis også en større påskønnelse af alt det gode, jeg har i mit liv. Også på det område er vi vokset som band, vi er simpelthen blevet bedre til at værdsætte dét, vi har – og kan – sammen.

Albummet er sat til udgivelse den 20. oktober 2017 og udkommer via hollandske V2 på både vinyl, CD og digitalt. Indtil da kan du lytte til “You & I” lige her:

Læs også  Red Lama udsender gribende musikvideo forud for albumudgivelse og releasekoncert