Foto: Mathias Hjorth
Venue: Lille VEGA
Dato: Fredag den 17. marts 2017

Communions udgav for få måneder siden albummet Blue, og det smittede af på Lille VEGA, hvor bandets unge gutter fik sat et – bogstavelig talt – farverigt præg på det københavnske spillested. Gruppen startede en fest til lyden af alternativ, catchy rock med hjælp fra VEGAs lyssystem, som hjalp Communions med at sætte prikken over i’et. Folk fik, hvad de kom efter – men ikke mere end det.

Communions – Lille VEGA
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Lille Vega var fyldt til bristepunktet i mere end én forstand. Koncerten med Communions var først og fremmest udsolgt, men det fremmødte publikum havde tilsvarende forhåbninger, som fik den udsolgte kapacitet til at fremstå perifert. Rammerne var sat, og der gik ikke lang tid, før publikum med rette kunne gøre sig forhåbninger om en festlig fredag aften. Åbningsnummeret, ”Forget it’s a Dream”, fra bandets EP Communions EP, fra 2015, som for alvor satte bandet på den alternative rocks landkort, fik de første fodsåler til at hæve sig langsomt fra Lille VEGAs mørke, ølbelagte trægulv. Det efterfølgende nummer, ”Midnight Child”, fra bandets seneste album, bekræftede de aktiverede fodsåler i, at der var grund til at fortsætte. Aftenen var skudt i gang med stil. Aktive fodsåler – afledt af de første numre – var dog ikke nok til at sætte gang i den fest, folk var indstillede på at få denne fredag aften.

Communions startede ikke lige på og hårdt, som man kunne forvente, når kalenderen og klokkeslettet viste fredag aften. Starten var blød, og det fik varmet folk op til det, der viste sig at blive en underholdende aften i den alternative rocks tegn. Som publikum stod man dog tilbage med følelsen af, at der manglede noget til at kickstarte festen helt og aldeles – og øge distancen til de aktive fodsålers afstand til gulvet. Den blev dog øget senere, og det blev unægtelig til en festlig fredag aften for det fremmødte publikum, som talte alt fra unge folk til dem med lidt flere år på bagen.

Vokalens dobbelte betydning og lysets centrale funktion

Forsanger og guitarist, Martin Rehof, er kendt for sin ungdommelige, energiske stemme, og den stemme spillede en central rolle under gårsdagens koncert, om end dens potentiale ikke kom til sin fulde ret fra start til slut. Selvom vokalen ikke kom op i sit fulde, energiske og højlydte tempo, som den har for vane at gøre under bandets live-shows, havde den en passende betydning for den fest, Communions fik startet på Lille VEGA. Dens niveau varierede nemlig fra energisk til rolig efter numrenes tempo og energi. En fornøjelse.

Det var ikke kun guitarspillet, vokalen og karismaen hos bandet, der spillede under koncerten. VEGAs lys fungerede ligeledes til punkt og prikke. Til henholdsvis dæmpet rødt og orange lys fik Communions de bedste forudsætninger for at starte sin fest. Greb Communions chancen? Til dels. Folk var fremragende kørende, men Communions indfriede kun til dels publikums forhåbninger og forventninger til koncerten fredag aften. Det ændrede dog ikke på følelsen af, at Communions leverede, hvad man kunne forvente af dem, om end aftenen aldrig nåede nye højder. Ikke desto mindre var den fed og farverig – takket være Communions’ alternative rock og VEGA.

Anmeldelse