Foto: PR

Den 22.-30. april løber Musikfilm Festival 2017, Danmarks eneste festival med specfikt fokus på musikfilm, af stablen i Cinemateket i København. Programmet er spækket med både helt nye film og lækkerbiskener fra arkiverne.

Cinemateket præsenterer den 22.-30. april den femte udgave af Musikfilm Festival. Det bliver nogle interessante dage for den musikinteresset når i alt 35 film vises og en stribe særarrangementer, besøg og fester – samt Musikfilm Festivalens årligt tilbagevendende plademarked og musikquiz – afholdes.

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 8

I år er det ovenikøbet jubilæumsår for både punkens eksplosion og erobring af alverdens hitlister i 1977 og britpoppens indtog på rockfirmanentet i 1992. Dét fejres med close-ups på giganter som Oasis, Blur og Pulp samt et kig under læderjakken på The Clash. Derudover mindes ikoner som Prince, Guy Clark og Leon Russell, som alle gik bort i det forgangne år, og der stilles skarpt på andre store betydningsfulde navne som U2, Johnny Cash, Sting og Led Zeppelin iblandet øjen- og ørenåbnende film om skelsættende fænomener fra undergrunden og rockens forunderlige historiske bagland.

Læs også  Jada annoncerer sin første turné: "Mutual Selfcare Tour"

Læs meget mere om festivalen her.