by:Larm føjer hele syv nye danske navne til programmet

by:Larm føjer hele syv nye danske navne til programmet

Foto: Maximillian//PR

Den norske musikbranchefestival by:Larm annoncerer endnu en række spændende, danske artister til deres line-up. Ved du endnu ikke hvad du skal lave i den første weekend af marts, så anbefaler vi, at du booker din billet til Oslo nu. 

Den danske musikscene er efterhånden ganske godt dækket ind, når den 21. udgave af by:Larm bliver afholdt den 1.-3. marts i Norges hovedstad. Tidligere har navne som Agnes Obel, Mø, Robyn og Lykke Li fået muligheden for at præsentere sig selv som spirende artister på det internationale marked, hvilket i høj grad har givet dem et skub i den rigtige retning.

I dag er det blevet annonceret, at følgende syv artister også får mulighed for at gøre det samme: Bisse, Courtesy, De Underjordiske, Jonah Blacksmith, Marshall Cecil, Maximillian og VETO.

Særligt sidstnævnte træder måske lidt ud af kategorien som et spirende dansk navn, men VETO er på nuværende tidspunkt godt i gang med en revival. Efter at have holdt pause i en årrække (så der var plads til fordybe sig i at skrive ny musik), overraskede bandet med en ny single i slutningen af 2017. De har desuden afsløret, at de udgiver deres fjerde album i næste måned.

Er du til helterock og optimistisk indie, er Jonah Blacksmith lige noget for dig. Bandet er i den grad på vej fremad på den danske musikscene, særligt efter at have hevet en topkarakter hjem ved Tønder Festival 2016 og med udgivelsen af deres selvbetitlede album sidste år. Nu får de altså også muligheden for at gøre sig bemærket internationalt, så forhåbentlig kan de endnu en gang give en femstjernet live-performance, når de kommer til by:Larm.

Læs også  Koncertanbefalinger // Uge 38

Den unge pop-komet Maximillian med den kraftfulde vokal har indtil videre kun udgivet singler, men den mest populære har altså mere end en million lyt på Spoitfy, så der er alligevel noget at komme efter til en koncert med dette stjerneskud. Han imponerede i hvert fald gevaldigt til P3 Guld sidste efterår.

Læs også  Koncertanbefalinger // Uge 38

Bisse var også på by:Larms program sidste år, men er igen i år en stærk repræsentant for Danmark med sin dansksprogede, alternative pop. Oslo er glade for ham, og det er vi også.
Derudover kan man altså opleve den elektronisk- og synth-baserede R’n’B/hiphop-artist Marshall Cecil og DJ’en Courtesy, som udfordrer den gængse idé om techno med sit lettere rockede mix af alternative lydlandskaber med både reallyd og skæve harmonier. Ligeledes kan du opleve rockgruppen De Underjordiske, som så sent som i fredags udgav deres nyeste single “Flænger i Luften” – førstesinglen fra deres kommende debutalbum med samme navn, der rammer gaden den 6. april.

Læs også  Koncertanbefalinger // Uge 38

Som sagt er by:Larm en branchefestival, og der arrangeres derfor også en række spændende konferencer, som giver dig mulighed for at komme i snak med fremadstormende musikbrancheprofiler fra hele verden. Se vores liste over de 13 seneste sessions, der er tilføjet konferenceprogrammet her.

Derudover uddeler festivalen prisen Phonofile Nordic Music Prize, og blandt de nominerede, som blev offentliggjort i sidste uge, kan man finde danske Katinka og Solbrud. Læs mere om alle de nominerede her.

Så, for lige at opsummere, kan man efter dagens annoncering altså finde hele 18 danske navne på listen over optrædende:

Barselona
Bisse
Courtesy
De Underjordiske
Farveblind
Fribytterdrømme
Jada
Jonah Blacksmith
Iris Gold
Marshall Cecil
Maximillian
Noah Carter
Nelson Can
Scarlet Pleasure
School of X
Solbrud
Vera
VETO