by:Larm føjer hele 25 nye sessions til konferenceprogrammet

by:Larm føjer hele 25 nye sessions til konferenceprogrammet

Foto: PR

Den Oslo-baserede musikbranchefestival by:Larm, der i år finder sted fra den 1. til 3. marts, byder på masser af showcases og et stort konferenceprogram, som i dag er blevet udvidet med intet mindre end 25 nye sessions.

På musikscenerne byder den årlige by:Larm festival indtil videre på acts som Billie Eilish, Superorganism og Fanny Andersen, ligesom danske acts som VETO, Scarlet Pleasure, Jada og Iris Gold også er føjet til det foreløbige koncertprogram. Foruden fede koncerter, er festivalen dog også kendt for at servere et spændende musikkonferenceprogram, som i dag har fået nye sessions i puljen, med temaer som musikjournalismens fremtid og det norkse NRK P3, samt en paneldebat om mental sundhed inden for musikindustrien.

Nedenfor har vi listet de nye tilføjelser til konferenceprogrammet og et tilhørende kort oprids af de forskellige temaer.

A New Dawn for A&R (ENG)
Præsenteret af: by:Larm & Music Norway
Tema: Hvordan påvirker ny data om fans fra diverse streamingtjenester måden, hvorpå A&R opdager og udvikler talent?

Analogue-Digital-Analogue (ENG)
Præsenteret af: Popsenteret
Tema: Hvordan kombinerer man digital teknologi med et fortsat ønske om anvendelse af traditionelle instrumenter og analog teknologi i jagten på det unikke musikalske og klanglige udtryk?

Andrew Scheps – A Mixing Masterclass! (ENG)
Præsenteret af Westerdals, Platearbeiderforeningen og by:Larm Black
Tema: Andrew Scheps har mixet nogle af verdens største bands, heriblandt Green Day, Red Hot Chili Peppers, Black Sabbath og Hozier, og i denne session deler Scheps ud af sine tanker omkring mixene og de teknikker, han anvender i sit arbejde.

Arena Screens – More Than a Big Television? (ENG)
Præsenteret af: Trippel-M
Tema: Hvordan kan arenaskærme blive multifunktionelle, så de kan anvendes til både at fange publikums opmærksomhed i forbindelse med information og sikkerhed, til underholdning interaktion, samt øge sponsorers synlighed i et globalt multimediemarked.

Book My Artist – Speed Meeting (NO/ENG)
Præsenteret af: Music Norway & MØST
Tema: En speed-dating session for norske firmaer, hvor de kan pitche deres bedste artister til festivaler og promotere.

Border Crossing: International Touring Made Easy (ENG)
Præsenteret af: by:Larm Black
Tema: Topfolk fra Europas liveindustri kommer med gode råd og tips til, hvordan du eller dine klienter kan få en international livekarriere op at stå.

Læs også  Premiere: Den danske duo Feel Freeze slipper flot og spacy musikvideo til singlen "Let Go!"

Campaigns Around the World (ENG)
Præsenteret af: Phonofile/Orchard
Tema: En session der sætter fokus på, at musikken er en del af den globale verden, og hvordan digitale markedsføringsindsatser bliver nødt til at tage højde herfor.

Export Academy: Deal or No Deal? (ENG)
Præsenteret af: Music Norway og Norges regionale musikcentre (MØST, ØKS, Sørf, STAR, BRAK, Tempo og KOFOR)
Tema: Ved du hvad du skal holde øje med, når du som artist eller manager skal underskrive en kontrakt? GramArt og NEEMA kommer med gode råd til, hvordan du formår at tydeliggøre dine forventninger og skabe et succesfuldt samarbejde.

Export Academy: Network It! (ENG)
Præsenteret af: Music Norway, MØST, ØKS, Sørf, STAR, BRAK, Tempo og KOFOR
Tema: To af de bedste networkere inden for branchen guider dig til at opbygge et godt netværk i musikindustrien.

Festival Analytics – Smart Solutions (ENG)
Præsenteret af: Greencopper og Marcato
Tema: Lær hvordan du som festivalarrangør kan anvende og optimere festivalapps og softwareløsninger.

How To Get Your Music On Screen (ENG)
Præsenteret af: Musikkforleggerne og Music Norway
Tema: Synlighed på de visuelle medier er en hovedingrediens, når det handler om at nå ud til nye fans. Lær hvordan du kan øge chancerne for at få den musik, du har lavet eller repræsenterer, integreret i film, TV eller reklamer.

Kulturrådets satsning på kreativ næring (NO)
Præsenteret af: Kulturrådet ved Kristin Danielsen og Bodil Børset
Tema: En diskussion omkring et nyt initiativ stillet af Norwegian Arts Council, der fokuserer på hvordan norsk kunst og kultur når ud til et større publikum og øger indkomsten.

Meet a Mentor (NO/ENG)
Præsenteret af: Music Norway og Norway’s regional music centres (MØST, ØKS, Sørf, STAR, BRAK, Tempo and KOFOR)
Tema: En speed-dating session med norske mentorere og internationale folk i musikbranchen, hvor du for eksempel kan få indblik i, hvordan du udvider eller sætter din egen virksomhed op i musikbranchen, får gode råd fra en erfaren mentor eller søger nye netværk og forbindelser.

Music Freedom Day 2018: FREEDOM TO CREATE – FREEDOM FOR ARTISTS: Focus on the world situation (ENG)
Præsenteret af: SafeMUSE i samarbejde med Freemuse
Tema: En debat omkring hvordan man skaber sikre miljøer for artister i deres kreative arbejde

Læs også  White Lies er on fire! Albumannoncering, ny single og to danske koncertdatoer

Music Journalism: Where Are We Now? (ENG)
Præsenteret af: Music Norway
Tema: Musikjournalistikken er en vigtig del af musikindustrien, og her præsenteres du for en debat omkring musikmedier, udfordringer inden for journalistikken i dag, og musikpressens fremtid.

New Kids on the Blockchain (ENG)
Præsenteret af: Music Ally
Tema: Denne session kaster lys over, hvordan Blockchain fungerer i nutidens musikbranche, og hvad det har af effekt og muligheder for fremtiden.

Oslofrokost: De unge og lovende (NO)
Præsenteret af: kulturbyråd Rina Mariann Hansen
Tema: Hvordan får man etableret netværk mellem de unge og det omfangsrige kulturmiljø i Oslo?

P3 — prinsipper, power-friends og prisdryss (NO)
Præsenteret af: by:Larm
Tema: Hvor meget betyder tætte venskabsbånd egentligt, når det kommer til radio airplay? Det har, med NRK P3 som eksempel, været diskuteret heftigt, hvor meget indflydelse det har, hvilket venskabsbånd der knytter musikjournalister og folk i musikbranchen. Mangler NRK P3 stærkere principper i forhold til netop denne interessekonflikt? Det skal debatteres.

Pitch Your Song to a Music Supervisor (NO/ENG)
Præsenteret af: Musikkforleggenerne og Music Norway
Tema: Her kan norske virksomheder, der arbejder med synkronisering pitche musikken direkte til et panel af music supervisors, som, foran et publikum vel at mærke, vil give musikken kritik – alle skal jo lære noget! Ønsker du at pitche, kan du læse om processen her.

Releaseplanlegging (NO)
Præsenteret af: Phonofile/Orchard
Tema: Der findes et hav, vitterligt et hav, af musik, og det er nok ikke for meget sagt, at frygten for alle nye artister er at drukne i mængden. Hvad skal der på plads, inden du udgiver din musik? Hvordan skal du gribe planlægningen an i forhold til fans og potentielle nye fans? Det og meget mere er, hvad dette oplæg fra Jarle Savio, Head of strategic marketing hos Phonofile/The Orchard, vil handle om.

State of Independence: Alison Wenham in conversation (ENG)
Præsenteret af: FONO
Tema: Indie labels fylder en stor del af den internationale musikindustri og sidder med en 40 procents market share. CEO hos Worldwide Independent Network (WIN), Alison Wenham, interviewes her om de udfordringer, den uafhængige sektor står over for for tiden, og hvordan man kan gribe situationen an.

Læs også  Det britiske hiphop-stjerneskud Little Simz er tilbage med den unikke single "Offence".

Verdensmestre i bruk av musikk! – Men hvor tar pengene veien? (NO)
Præsenteret af: TONO
Tema: Hvad er musikken værd? Rimelig fordeling af penge i “the age of streaming” er et evigt relevant emne at diskutere, så længe folk er uenige. Det er det, der skal ske ved dette panel, hvor spørgsmålet om, hvorvidt folk er villige til at betale for musikken, når den er tilgængelig overalt, rejses.

What Makes a Festival Tick? (ENG)
Præsenteret af: Music Norway
Tema: Et panel bestående af nogle af de største spillere inden for festivalbooking løfter sløret for, hvad der får deres hjerte til at banke en ekstra gang, når de er ude at finde ny musik.

What Matters to the Live Industry? (ENG)
Præsenteret af: by:Larm & Music Norway
Tema: Har du tænkt over, hvordan agenter spotter ny musik i en tid, hvor streaming dominerer? Hvor meget spiller tørre tal fra Spotify ind, når det handler om at finde den næste artist, er showcasefestivaler stadigt vigtige, og hvordan skal du sætte dit show op, hvis du vil have en chance for at blive hørt af en agent?

You are not Alone – A Panel Conversation on Mental Health in the Music Industry (ENG)
Præsenteret af: NEMAA, GramArt and by:Larm
Tema: Manageren har et helt unikt indblik i, hvad der foregår i deres artisters liv, og det indebærer også et vindue ind til deres mentale helbred. Ifølge MMF – The Music Managers Forum UK skal manageren i ligeså høj grad involvere sig i artistens mentale helbred som i hans eller hendes musikalske færden. Men kendskabet på området er endnu ikke stort nok, og det kan ende med selv at give manageren problemer. Fiona McGuan, som er General Manager for MMF vil præsentere “the Managers Guide to Mental Health”, som organisationen sidste år lavede, og gennemgå nogle af de redskaber, en manager kan gøre nytte af til at håndtere sine egne og sin artists eventuelle mentale problemer.

Du kan finde yderligere information om konferenceprogrammet via by:Larms hjemmeside her.