by:Larm baner vejen for endnu flere upcoming musikere

by:Larm baner vejen for endnu flere upcoming musikere

Foto: Masasolo//Andreas Haubjerg

Den norske branchefestival har i dag annonceret yderligere seks spirende artister, og sikke dog et program, de får stablet på benene. 

Det er nok gået op for dig på nuværende tidspunkt, men der er altså under en måned til, at by:Larm 2018 løber af stablen i Oslo. I løbet af tre dage (1.-3. marts) kan du opleve 200 koncerter og 90 konferencer, når festivalen sætter fokus på nye kunstnere fra det meste af det nordlige Europa. Der er desuden mulighed for masser af brancheindsigt og talks med veletablerede navne i musikindustrien. Dagens annoncering byder på danske Masasolo og Yangze sammen med fire andre upcoming acts. Med denne og tidligere annonceringer – blandt andre Maximilian og VETO eller Scarlet Pleasure og School of X (med flere) – er den danske musikscene efterhånden ganske godt repræsenteret på musikprogrammet for by:Larm 2018.

Læs også  Christine and the Queens udgiver dragende musikvideo til sangen "La Marcheuse"

Og lige præcis Rasmus Littauers musikalske projekt School of X er værd at nævne i denne sammenhæng, for det lader til, at der skal være familietræf i Oslo. Manden bag Yangze hedder nemlig Jakob Littauer og er bror til School of X-produceren. Og ligesom sin bror formår Yangze at tage den elektroniske genre til et interessant og anderledes sted, hvor den i høj grad udtrykker personlighed og særegenhed. Det er enormt inspirerende at lytte til denne specielle electronica/pop-udformning.
Yangze har en fortid med interesse for henholdsvis techno og klassisk musik, og har i øvrigt været på live-scenen med kunstnere som Goss, Liss og Soleima. Det udmunder sig i et musikalsk output, hvor der sker ekstremt meget, og hvor sanserne i den grad bliver skærpet.

Det andet danske act i denne omgang, Masasolo, udgav i efteråret 2017 sit album At Sixes and Sevens, som modtog stor ros fra vores anmelder:

“At Sixes And Sevens er egentlig bare et helt vildt gennemført produkt, hvor der både er plads til leg og vellyd, og Masasolo er nu i den grad et band, som man som dansker kan blære sig med internationalt – og ikke længere kun på grund af et enkelt indie-hit.”

I fronten af Masasolo står Morten Søgaard, som med sin guitar og vokal lægger fundamentet for en blanding af drømmende synthpop og hvirvlende psykedeliske inputs. Musikken indeholder desuden masser af elektroniske lækkerier og akustiske trommer, som virkelig giver Masasolos sound en helt særlig karakter.

Læs også  Premiere: Den danske duo Feel Freeze slipper flot og spacy musikvideo til singlen "Let Go!"

Ud over disse fremadstormende danskere kan du på dagens nye offentliggørelse finde den norske producer, Jawn Rice, der kombinerer house og funk på den fedeste måde, og en mere rendyrket house-DJ, nemlig Terekke fra Finland.
Det svenske navn OLSSON får også lov til at gæste by:Larm med sin lidt skæve, upbeat pop, som henter masser af inspiration fra mange genre, blandt andet gospel og oldschool rock.

Læs også  Vil du spille på by:Larm Festival 2019? Demotilmelding er åben lidt endnu

Fra Sverige kan man desuden opleve Mountain Bird & Amanda Mair, en duo bestående af to soloprojekter, der i denne sammenhæng er smeltet sammen til ét act. Amanda Mair producerer mørk elektro-pop, som i høj grad er båret af stærke synhts og en gennemtrængende vokal. Adam Öhman, bedre kendt som Mountain Bird, er en indie/electronica-producer med fingeren på pulsen. Vi forestiller os, at kombination af disse kunstnere må være en dyster, melankolsk og mere hårdtslående version af Anna of the North.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal tage til by:Larm 2018 i Oslo i starten af marts, kan den samlede liste med optrædende acts måske få dig overbevist. Tjek dem alle ud her.