Foto: Broer // PR

Den 1. april afholder vi for femte gang Bands of Tomorrow Music Awards. Vi offentliggør de nominerede én kategori ad gangen, og i dag løfter vi sløret for de nominerede i kategorien Årets Danske Udgivelse.

Det bliver en aften i musikkens tegn, når Bands of Tomorrow indtager Kulturhuset Islands Brygge den 1. april. Vi hylder de førende upcoming, breaking og mere etablerede artister, der har svedt, grædt og blødt for deres passion igennem 2016, når vi uddeler hele ni priser i løbet af aftenen.

I en tid, hvor singlen og ‘hit-jagten’ fylder mere og mere, hylder denne pris det komplette format, som i sin helhed formår at vække de store følelser og skabe indlevelse i musikken. Prisen gives på baggrund af materiale, der er udgivet i 2016. De nominerede album og EP’er spænder over mange forskellige genrer, og er pragteksemplarer på gennemarbejdede udgivelser, der guider lytteren igennem en sonisk rejse. De nominerede i kategorien Årets Danske Udgivelse er:

Bisse –  Højlandet

Bisse har imponeret med hans ekstremt høje produktivitet og excentriske karakter. I 2016 har han udgivet hele to album og én EP, og i denne omgang er hans 15 numre lange plade Højlandet nomineret til Årets Danske Udgivelse til. Det stilrene pop/rockalbum indeholder blandt andet de storhittende numre ”Seks Hjerter og ”Show Bizz”, og udgivelsen var blandt andet på vores liste over oktobers mest spændende udgivelser. Her skrev vi: ”Med Højlandet, har Bisse begået sit hidtil mest lyttervenlige og lettilgængelige album, der er langt fra den post-punkede lyd, han hidtil har haft. Albummet beviser, at han er en kunstner i rivende udvikling, og spørgsmålet er, om Bisse i virkeligheden ikke bør være en kandidat til at åbne Orange Scene i 2017.

Læs også  Tivoli afslører stærkt program: Hold Lillefredag på Orangeriet med hele 23 acts

CHINAH – Once The Lights Are On

Electropop-trioen CHINAH er decideret stormet frem i 2016, og det er der en rigtig god grund til. Debut-EP’en Once The Lights Are On, som indeholder seks sublime synthesizerdominerede popnumre så som ”We Go Back” og ”Away From Me” var en af vores absolutte favoritter fra 2016. EP’en modtog fem ud af fem flotte stjerner fra vores anmelder, som skrev: ”Det er den københavnske trio CHINAHs første udgivelse, men på trods af dette er træfsikkerheden for sangenes hitpotentiale næsten helt urimelig,” og: ”Det er svært at skulle udpege enkelte momenter fra EP’en, der skulle være synderligt bedre end de øvrige, men på “Away From Me” og “Minds” lykkes det alligevel at skabe et helt særligt musisk univers, der, udover at tryllebinde lytteren fuldstændigt, bliver hængende dybt plantet i ens tanker i dagevis.

Læs også  Tivoli afslører stærkt program: Hold Lillefredag på Orangeriet med hele 23 acts

Broer – Broer

De to brødre Carlos (Mund De Carlo) og Aleksander (Aleksander) indgik i 2016 det musikalske samarbejde Broer, som kolliderede med udgivelsen af samme navn i september 2016. Minialbummet er et interessant bud på årets udgivelse og skaber et dystert forvrænget univers af elektronisk lyd og progressiv hiphop krydret med den poppede karakteristiske vokal, som Aleksander bærer rundt på. Minialbummet er en ambitiøs debut og fungerer som et visuelt værk, hvor hvert nummer er akkompagneret af en smuk og gennemarbejdet musikvideo. Udgivelsen handler i al sin enkelthed om at overkomme barrierer og italesætte det, der gør ondt. Broer kan desuden opleves live til showet, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også  Tivoli afslører stærkt program: Hold Lillefredag på Orangeriet med hele 23 acts

Liss – First

Der har i 2016 været en kæmpe hype omkring gruppen Liss, der stormede frem på den danske musikscene med hits som ”Try” og ”Sorry”. Gruppen laver soulfyldt pop og formår at skabe en karakteristisk og egentligt også temmelig udansk lyd, som også har fanget opmærksomheden hos flere udenlandske medier og hos selveste Pharrell Williams. På debut-EP’en First præsenterer Liss den type musik, der med sikkerhed får folk op af stolen, for de beatbaserede numre taler til hver eneste dansemuskel i kroppen.

First Hate – The Mind of a Gemini

Den elektroniske duo First Hate udgav i 2016 deres anden EP The Mind of a Gemini. De har gjort sig bemærket på både den danske og udenlandske musikscene og har nærmest opnået en form for kultstatus på upcoming-scenen herhjemme. Duoens lettere mystiske udtryk er spændende og forsanger Anton Falcks dybe vokal tager os tilbage til 90’erne på den fede måde! Duoen storhittede blandt andet på P6 Beat med den synthbaserede single ”White Heroin”, som også er et af EP’ens allerstærkeste numre.