Foto: Anna Tarp Klode
Scene: Rød Scene
Dato: Søndag den 11. juni kl. 15.45

Det var en begejstret kollega, der sidste år tog i et fyldt Studenterhus i Aalborg for at opleve Bisse. Hypen er da heller ikke stoppet siden da, og det er derfor med god forventningsglæde, at jeg venter foran Rød Scene på NorthSide – klar til at blive kastet ind i Bisses uendelige univers.

Bisse – NorthSide 2017
4.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Bag aliaset Bisse gemmer sig danske Thorbjørn Radisch, der indtil videre har haft sig en gedigen, produktiv karriere, der har budt på fem albums siden 2015.

Da Bisse spillede for et fyldt Store VEGA et par uger tilbage, blev publikum budt på en næsten tre timer lang koncert. I dag er han sat til beskedne 60 minutter, og publikum og jeg bliver derfor præsenteret for en komprimeret, sammenkogt del af repetoiret.

Radisch har fire livemusikere med sig på scenen, hvoraf to er trommeslagere. Ligesom Bisse selv er bandet i topform, og i tider hvor elektroniske elementer er bærende for de fleste acts, er det dejligt forfriskende at være vidende til en så rytmisk og levende koncert.

Særligt tekstuniverset er bærende for succesen, hvor ærligheden og ligegyldigheden i en sammensmeltning fungerer overraskende godt.

Momentvis kan det under eftermiddagens koncert være svært at tyde vokalen, men Bisse er helt sin egen, og det er nærmest ligegyldigt hvad han gør, så gør han det til sit eget.

Jeg er ikke på udkig efter en fejlfri koncert, og det får jeg heldigvis heller ikke. Vigtigst er, at Bisse formår at bevare sin wierdness og formidle den på et niveau, folket forstår. På trods af hans mystik lykkedes det, og jeg falder direkte i. Han er et stærkt betagende væsen, man aldrig helt ved, hvor man har, og det er det, der er så fantastisk.

Overraskelsesmomenterne uddør aldrig, og genreblandingen af uendelig form giver en sammenfaldende diversitet.

Selvom jeg ikke har æren af at kunne give seks hjerter til Bisse, bøjer jeg mig alligevel i støvet for denne oplevelse, der endnu engang, har formået at sætte sig sine spor.

Anmeldelse