Foto: Line Mortensen
Venue: Musikhuset, Store Sal
Dato: den 5. maj 2017

Gang på gang tog Benjamin geværet i hånden, i form af mikrofonstativet, og vandrede frem og tilbage på scenen, mens han skød kugler af hård lyrik lige ind i publikums hjerter, og Albert sikkert styrede de tonstunge beats der bragede ud af højtalerne. 

Benal - SPOT Festival 2017
5 Anmeldelse
Anmeldelse

Hiphop-duoen Benal indtog i går den store sal i Musikhuset på SPOT Festival i Aarhus. Jeg havde i forvejen ikke meget kendskab til Benal, andet end at have set Benjamin optræde sammen med Katinka til Carlprisen – og være meget imponeret over den optræden. Efter det besluttede jeg, at jeg ikke måtte gå glip af Benals optræden på SPOT. Det var en enorm sal at træde ind i, og jeg tænkte først, at det måske var en overbooking. Det lykkedes dog Benal at fulde salen så godt som ud.

Koncerten var måske tiltænkt som en sidde-koncert i den store sal, og det var det også til at starte med, da Albert og Benjamin indtager scenen med stærk attitude og tunge beats. Fra start var jeg som spundet ind i et spind af samples, bas og Benjamins overbevisende levering af de hårdslående tekster. Blandt de 11 sange, som Benal nåede igennem på den kun 35 minutters koncert, var der både Katinka featuren “Sprog”, Suspekt featuren “Fri”, “Tatovering” og den nye single “Babelfisk”, der alle var et hit blandt crowden.

Med en kombination af lysshow, formidable og spændende produktioner og Benjamins attitude på scenen, lykkedes det Benal at få publikum med fra start til slut. Under “Tatovering” tog Benjamin også en tur ud blandt hele publikum, og folk var så tryllebundede af ham, at de måtte rejse sig for at følge med. Publikum blev stående da “Sprog” efterfølgende kom på, og de blev stående resten af koncerten. Da Benjamin under andet sidste nummer “Fri” med Suspekt opfordrer alle til at have en hånd i vejret og rocke med, gik det hele op i en højere enhed.

Selvom jeg ikke kendte hverken Benal eller deres publikum fra start, følte jeg at jeg blev lukket ind i en helt anden verden. Jeg er normalt ikke den store hiphop-fan, men jeg synes at teksterne og produktionerne har noget at komme med, og med Benjamins helt unikke persona blev det aldrig hverken kedeligt eller kliché. Gang på gang tog Benjamin geværet i hånden, i form af mikrofonstativet, og vandrede frem og tilbage på scenen, mens han skød kugler af hård lyrik lige ind i publikums hjerter, og Albert sikkert styrede de tonstunge beats der bragede ud af højtalerne.

For mig var det et fantastisk møde med Benal, og en oplevelse som jeg slet ikke havde regnet med, da jeg gik ind til koncerten. Benal har fået en ny fan, og jeg skal helt sikkert se dem igen, så snart jeg får muligheden.

Anmeldelse