Foto: Line Mortensen
Spillested: Store Vega
Dato: Onsdag den 10. maj 2017

“For mig er der ikke en finger at sætte på showet, når det kommer til musikken og Vargas’ vokalpræstation, men jeg går derfra med en følelse af, stadig ikke rigtig at kende Vargas.” 

Alex Vargas - Store Vega
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Der gik ikke lang tid før Alex Vargas‘ første koncert i Store Vega blev udsolgt, og der blev oprettet en ekstrakoncert – som også hurtigt blev udsolgt. Der hersker ingen tvivl om Alex Vargas’ nuværende popularitet, og han har da også fået mig som fan. I aftes var ikke mit første live-møde med Vargas. For år tilbage gav Vargas et kort show i Tivolis Glassal til Offspring Festival. Jeg kendte ham ikke, men min søster insisterede på at vi skulle se ham. Lyset blev dæmpet, scenen var fyldt med røg, Vargas sang første strofe – og jeg var solgt! Siden da har jeg set ham flere gange, både som visuelt smuk siddekoncert i DR’s Koncerthus, og som en af de lucky-few, der fik presset sig ind på den lille Gloria Scene på Roskilde Festival i sommers.  Mine forventninger var derfor høje – jeg har set hvad Vargas kan levere. I aftes var dog min første Vargas-koncert efter udgivelsen af hans debutalbum Cohere, så jeg var spændt på hvilke ændringer i showet og setlisten der ville være.

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 8

Aftenen lagde ud med en sublim og underholdende opvarmning med den amerikanske Kiah Victoria, og ikke længe efter gik Vargas på til en lang og smuk intro. Allerede i andet nummer – den populære hitsingle “Shackled Up” var publikum klar til at synge med. Efter publikumspleaseren så tidligt i showet, præsenterede Vargas numre fra den nye plade i form af “7 Sins” og “Tidal”. Herefter forlod de to musikere scenen (ja to musikere – og ingen af dem var Tommy!!), og Vargas blev tilbage, for at spille akustiske udgaver af “Inclosure” og “Cohere”.

Under “Cohere” råber en fra publikum “Du er for nice altså!”, og resten af publikum grinte. Der var dog ikke den mindste ansigtstrækning fra den alvorlige Vargas, og det er (for mig) desværre en gennemgående ting i koncerten. Først efter aftenens syvende nummer i form af “Giving Up The Ghost” hører vi Vargas sige “Godaften”, og ikke meget andet end det.

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 8

Koncerten glider fra nummer til nummer med flotte og intense instrumentalstykker, der hver eneste gang efterlader publikum hungerende efter mere af Vargas’ sublime og altid imponerende vokal. Showet bliver spillet med en overlegenhed og selvsikkerhed, men for mit vedkommende er der ikke den vildeste connection mellem Vargas og hans publikum, som mere end noget hellere vil have kontakt med ham.

Vargas spiller sig igennem hits som “Wear You Demons Out” og “Solid Ground” fra den tidligere EP, og præsenterer 11 numre inde i koncerten de to musikere og opvarmningen i form af Kiah Victoria, der kommer på scenen og synger sin del af “Warnings” fra det nye album. Herefter holder Vargas sin – for fans der har været til flere koncerter – sædvanlige tale om ikke at spille ekstranumre, hvorefter han spiller sidste nummer “Higher Love”, og publikum tramper i gulvet og klapper og hepper – og man kan spotte lidt taknemmelighed hos aftenens hovedperson!

Koncerten var for mig,  hvad jeg havde forventet og set tidligere. Der blev præsenteret en del nye numre, men de blendede meget ind i lyden fra de ældre sange. Jeg kunne dog godt lide, at Vargas også spillede et par akustiske numre som afveksling til de tungere sange. Efter at have været til en del af Vargas’ koncerter, føler jeg dog stadig ikke at jeg kender ham. For mig er der ikke en finger at sætte på showet, når det kommer til musikken og Vargas’ vokalpræstation, men jeg går derfra med en følelse af, stadig ikke at kende Vargas. Setlisten får fem stjerner af mig, da jeg i bund og grund er helt vild med Alex Vargas’ sangskrivning og lyd, men han talte – efter min mening – ikke nok med sit publikum her til aften, og jeg følte mig mere som et vidne til at fest på scenen, end som en del af festen, og det trækker desværre lidt ned. Men det er 100% sikkert, at det ikke bliver min sidste koncert med Alex Vargas!

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 8
Anmeldelse