Alcabean deler hektisk musikvideo og støjrock-single

Alcabean deler hektisk musikvideo og støjrock-single

Foto: Line Westerbroe

I dag udgiver den danske rockgruppe Alcabean deres nye, energifyldte single i et audiovisuelt format. Du kan se og høre “Bloody Pose” i bunden af artiklen. 

Knapt nok havde de københavnske brødre bag Alcabean, Victor og Julius Ryle Schack, smidt deres første single på Soundcloud, før de oplevede positiv interesse fra det engelske Clash Magazine. Den pludselige opmærksomhed kickstartede deres musikalske projekt: de fik hurtigt stablet et band på benene (Joachim Holmgaard og Lucas Olierook blev medlemmer af gruppen), de har givet interview ved engelske musikmedier som Gigslutz, 50thirdand3rd og The Circuit Sweet, og de udgav sidste år deres do-it-yourself debut-EP Real Life Fiction. Udgivelsen førte til, at kvartetten optrådte på dette års SPOT Festival, og modtog desuden følgende udtalelse fra Clash Magazine:

Læs også  10 hurtige til uimodståelige Yune

“A taut, energised piece of noise rock bluster, on a par with Royal Blood, say, or Drenge.“

Nu er de ude med den energifyldte single “Bloody Pose”, som er blevet udgivet i følgeskab med en hektisk musikvideo. Drengenes lyd er rå og upoleret og leder på mange måder tankerne imod teenage/garage-rock. Desuden minder forsanger Victor Ryle Schacks stemme lidt om Tim Christensens, så der opstår også visse referencer til ham og til Dizzy Mizz Lizzy.

Læs også  10 hurtige til uimodståelige Yune

Den nye video passer meget godt til bandets støjrock, fordi den som sagt er hektisk (mest på grund af kameraføringen) og fremstiller drengene præcis som det, de er: energiske og fuldstændig kompromiløse
Der er close-up på de hårdtslående trommer og den fræsende støjguitar (og selvfølgelig musikerne bag), så vi får simpelthen deres musikalske udtryk lige i smasken.

Læs også  10 hurtige til uimodståelige Yune

Singlen “Bloody Pose” er en forløber til den kommende EP Head Down. Debut-udspillet udgav Alcabean under eget label, men opfølgeren udkommer igennem det nyopstartede pladeselskab We Are Suburban. Selskabet er udsprunget af Suburban Music Collective, som blandt andre huser The Chairman og NÛRNBEAR, og som nu også har taget Alcabean under deres vinger.

Se videoen her: