Foto: Mac Demarco // PR

Vi er gået ind i årets sidste forårsmåned, og det skal fejres med en masse nyt musik. Vi har samlet en liste over dagens fedeste udgivelser, som blandt andet byder på nyt fra den islandske sangskriver Ásgeir og de danske folk-spillemænd Rovdrift.

Ásgeir – Afterglow

Vi er mange, der har ventet længe på Àsgeir seneste udspil, det 11-numre lange album Afterglow, som altså har ramt de digitale musiktjenester i dag. Han har blandt andet modtaget en pris for Årets Album for debutalbummet, In the Silence (på islandsk: Dyrd í dauðathogn), i sit hjemland, og det siges at 1 ud 10 islændinge ejer et eksemplar. Ásgeir har allerede delt tre stærke smagsprøver på det nye album, og “Unbound” og “Stardust” har hittet i de danske radioer. Afterglow viser islændingens skrøbelige, men kontrollerede røst, på flotteste vis, omgivet af mesterlige produktioner og ambitiøse arrangementer. Læs anmeldelsen af albummet lige her.

Læs også  Nûrnbear minder os om fællesskabet og ordets betydning på deres nye single

 

Rovdrift – Troløs (EP)

Rovdrift er navnet på et dansk band, der ifølge dem selv spiller en blanding af spillemandspunk og folkrock med et strejf af balkan. Forsangeren Carsten Bjørnlund kender du måske bedst som skuespiller fra blandt andet DR’s hitserie Arvingerne, men han har faktisk spillet musik i netop Rovdrift siden sine teenageår. Forud for EP’en har Rovdrift delt sangen “Min Forglemmigej”, som også er at finde på det nye udspil. Her kan du dog høre EP’ens første nummer, som er gæstet af Karen Duelund Guastavino.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 7

Mac DeMarco – This Old Dog 

Der var mange af jer, der var svært begejstret, da vi kunne dele nyheden om Mac DeMarcos kommende danske besøg i Den Grå Hal. I dag kan ventetiden måske synes en smule kortere, da han endelig er klar med sit tredje studieindspillede album, This Old Dog. Tidligere på året udgav han flere smagsprøver i form af singlerne “My Old Man” og titelnummeret “This Old Dog”. Ifølge DeMarco selv, er albummet det mest synth-baserede af hans tre plader, men han har alligevel forsøgt at skabe en ‘unplugged’ stemning, og demoerne er i modsætning til tidligere, skrevet på akustisk guitar: “This is my acoustic album, but it’s not really an acoustic album at all. That’s just what it feels like, mostly,” fortæller kunstneren.

Læs også  Rap-talentet Jack Prince ude med den stjernegode debutsingle "Realest"

 

Perfume Genius – No Shape

Perfume Genius, eller Mike Hadreas, som er kunstnerens borgerlige navn, har i dag sluppet sit fjerde album No Shape. Perfume Genius brød igennem i 2014 med albummet Too Bright, som for alvor introducerede verden til Hadreas’ særlige eklektiske miks af kirkemusik, R&B, art pop, krautrock og soul. Tidligere på året udgav han albummets første udspil, “Slip Away” med en tilhørende video. Om albummet fortæller Hadreas: “I pay my rent. I’m approaching health. The things that are bothering me personally now are less clear, more confusing. I don’t think I really figured them out with these songs. There’s something freeing about how I don’t have it figured out.”