Foto: CHINAH // PR

Tinderbox er lige om hjørnet, og de præsenterer igen i år et væld af store danske og internationale navne. Vi behøver selvfølgelig ikke fortælle jer, at I skal se danske navne som Lukas Graham, MØ og Phlake, da deres popularitet jo taler for sig selv. Her guider vi til otte spændende danske navne, der også er at finde på Tinderbox’s plakat i år.

A Man From Jupiter

A Man From Jupiter er et helt nyt band, der i år blev vinderne at Tinderbox Band Battle, og derigennem vandt den store ære, at skulle spille på Tinderbox. A Man From Jupiter er en kvartet, der består af Jeppe Termansen på vokal, Oliver Søe Kristensen på bas, Mathias Skov Jepsen på trommer og Benjamin Bonnevie på guitar. Sidste år udgav A Man From Jupiter deres debut-EP Why They Name Storms After People, hvor de gennem fire numre præsenterede deres unikke lyd, der blander det poppede, elektroniske og rockede i et stort post-pop/rock mix. Bandet har brugt den sidste tid på at færdiggøre nyt materiale, så mon ikke Tinderbox-publikummet også får lidt af det at høre? Du kan læse meget mere om A Man From Jupiter, da de var Ugens Upcoming hos os tidligere i år lige her.

CHINAH

Ja, okay. CHINAH er måske også efterhånden ret store, men de skal derfor klart stadig anbefales. Med en lang række anmelderroste koncerter og udgivelser bag sig, så er der lagt op til endnu en uforglemmelig koncertoplevelser med CHINAH, når den elektroniske trio indtager Tinderbox. Med sig har de en godtepose fyldt med radiohits som “Even Love”, “Away From Me” og “Can’t Remember How It Feels”, så tag til CHINAHs koncert, hvis du elsker at synge og danse, mens du bliver indhyllet i elektroniske synth-kaskader og sangerinden Fines smukke vokal.

Læs også  Midsommer Festival udvider plakaten med canadiske The Franklin Electric

De Danske Hyrder

De Danske Hyrder (DDH) er en syv mand stor rapgruppe, der er kendt for sange som “Rebber”, “Med Mine Drenge” og “15 år”. De starter en ægte fest, og er også fast inventar ved de mange store gymnasiefester landet over. De syv gutters legesyge tilgang til musikken og dansksprogede tekster om livet som ung har i 2016 charmeret sig ind hos så mange, at de i december kunne melde udsolgt til deres koncert på Lille VEGA, og i år er de også at finde på Smukfests plakat. Med mange millioner streams, er De Danske Hyrder godt på vej til at være et fastslået navn på den danske musikscene. Der er 100 procent lagt op til en vild fest, så tag vennerne under armen og tag til ægte teenage-fulde-fest med De Danske Hyrder på Tinderbox!

Folkeklubben

Folk/rockbandet Folkeklubben blev folkekært i 2011, da de udgav deres første single, “Fedterøv”, og har siden da udgivet tre poetiske hverdagsorienterede album, hvoraf det seneste, Slå Flint! fra 2016, gik ind som nummer et på den danske albumhitliste. I år optræder gruppen, der består af Kjartan Arngrim, Rasmus Jusjong og Rasmus Dall, for første gang på Tinderbox, og det bliver en koncert fyldt med nærvær, historier og gode sange. De har netop udgivet en ny musikvideo til nummeret “Slå Flint”, som er optaget ved sommerens to første festivaler og giver et indblik i livet på og bag scenen, når Folkeklubben-karavanen kommer rundt i sommerlandet. Se videoen her.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 16

Jonah Blacksmith

Det er gået stærkt for de jyske øko-rockere Jonah Blacksmith, som har turneret Danmark tyndt og samtidigt udgivet deres andet album, Jonah Blacksmith, i løbet af det sidste år. De er især interessante på grund af deres særlige live-koncept, hvor der både er plads til udstoppede dyr, hjemmelavede lysekroner, standerlamper, sjove anekdoter og lidt godt til ganen. Jonah Blacksmith er historien om smeden og bedstefaren Johannes, deres elskede hjemby Thy, og alt der hører med. Tidligere på året talte vi med brødrene inden deres udsolgte koncert på Lille Vega, og du kan læse det store interview lige her.

Lightwave Empire

Kan du huske det succesfulde elektroniske band Spleen United? De tidligere medlemmer Bjarke Niemann og Kasper Nørlund dannede sidste år Lightwave Empire sammen med Anders Christiansen og udgav den organiske og solelskende debut-EP Kill Me With Love. De livedebuterede på intet mindre end Roskilde Festival 2016, og med den splinternye single “I Need You Sundown” i bagagen er de klar til at lægge Tinderbox 2017 ned. I weekenden optrådte de på Northside og vores anmelder skrev blandt andet: “Hvor Spleen United virkede futuristiske i deres lyd, er Lightwave Empire meget mere livsglad – med en musik, der er perfekt til de solrige sensommeraftener. Numre som ”Kill Me With Love”, ”Here Comes The Sun” ”Pleasure And Pain” eller ”To Close To The Sun” […] var lige, hvad det småtrætte og småsultne publikum manglede på denne tidlige lørdag aften.” Læs anmeldelsen her.

Læs også  Midsommer Festival udvider plakaten med canadiske The Franklin Electric

 SAVEUS

Ultrahypede SAVEUS er også et af de store navne på denne liste, men som liveact skal de også have en stor anbefaling med på vejen. Med en netop veloverstået – og igen meget anmelderrost – koncert på Northside, har SAVEUS endnu engang vist deres værd på en scene, og derfor er det helt sikkert et godt show i vente til Tinderbox. Under Northside var der fællessang under debuthittet “Levitate Me”, og med vildt hår, trommer og en imponerende vokal, så SAVEUS nok også fyre godt op under publikum i Tusindårsskoven.

GRUSOM

Med deres blanding af psykedelisk rock og oldschool heavy har de fynske drenge i GRUSOM gjort sig særligt bemærket på den danske heavy-scene. Deres selvbetitlede, anmelderroste debutplade banede vejen frem og med en ny single ude og en ny plade på vej er GRUSOM klar til Tinderbox. De spillede sammen med De Forbandede sidste sommer på High Voltage og modtog fem ud af fem stjerner fra vores anmelder, der blandt andet skrev: “Sidst jeg så Grusom var på Metal Magic, hvor de også spillede en fed koncert, men hvor forsanger Nicolaj Hoffmann Jul trak det store læs, og jeg manglede mere engagement og indlevelse fra bandet. Det fik jeg i den grad på High Voltage […] Ikke alene var de til stede på scenen, men nåede langt ud over scenekanten.” Læs anmeldelsen her.