Foto: Molina // Sarah Liisborg

Det er blevet fredag igen, og traditionen tro udgiver vi vores liste med spændende udgivelser fra i dag. I denne uge er der nyt fra Dirty Projectors efter fire års stilhed, og så er der blandt andet debut EP på gaden fra den danske sangerinde Molina. 

 

Dirty Projectors – Dirty Projectors

Da vi lavede vores liste med 35 album vi glæder os til i 2017, så fik Dirty Projectors selvfølgelig en plads på listen. Dengang var alt vi kendte til albummet singlen “Little Bubble”. Siden er der blevet udsendt to andre singler “Keep Your Name” og senest “Up In Hudson”. Siden det sidste Dirty Projectors album Swing Lo Magllan fra 2012, er bandet nu blevet et solo-projekt for frontmanden David Longstreth. Det selvbetitlede album Dirty Projectors indeholder i alt ni numre, der spænder bredt genremæssigt, fra det meget rockede til det mere stille og eksperimenterende. Giv albummet et lyt, og følg med i Dirty Projectors’ spændende udvikling. Læs også vores anmeldelse af Dirty Projectors lige her.

 

Molina – Corpus (EP)

Den danske sangskriver og sangerinde Molina er i dag ude med sin debut EP Corpus. Molina har været et hypet navn på den danske upcoming scene siden udgivelsen af hendes debutsingle “Salvation” fra 2016. Siden da har sangerinden delt én anden single fra Corpus, nemlig sangen “Hey Girl” der udkom den 9. februar. Molina har sin helt egen lyd, der sender tankerne hen på en moderne Madonna. Med Corpus viser Molina, at hun bliver et meget spændende navn at følge i fremtiden. Fang hendes live til hendes release-party på Bakken i aften, eller til Labelnight hos No3 den 28. februar.

Læs også  Tivoli afslører stærkt program: Hold Lillefredag på Orangeriet med hele 23 acts

 

Half Waif – form/a (EP)

Den amerikanske sangerinde Nandi Rose Plunkett er i dag ude med EP’en form/a med hendes projekt Half Waif. Form/a er den tredje EP fra Half Waif, og består af seks numre fyldt med alternativ pop. Plunkett har skabt et popunivers hvor alt er muligt, og intet er for alternativt eller avangarde. Forud for form/a har Plunkett udsendt de to singler “Frost Bite” og “Severed Logic”, der også begge to er at finde på EP’en. Half Waif er et super interessant navn på den internationale pop-scene, der har masser af kant og personlighed, og ikke er bange for at skille sig ud fra mængden. Giv form/a et lyt, hvis du trænger til at afbræk fra den radio-venlige og clean cut musik der findes så meget af i dag.

 

King Gizzard and the Lizard Wizard – Flying Microtonal Banana

De syv australske drenge fra syrebandet King Gizzard and the Lizard Wizard har tidligere offentliggjort, at der i løbet af 2017 vil udkomme intet mindre end fem albums, og derfor fik de også en plads på vores liste over 35 album vi glæder os til i 2017. I dag er det første album på gade med titlen Flying Macrotonal Banana. Forud for dagens udgivelse har drengene sendt de tre singler “Sleep Drifter”, “Nuclear Fusion” og “Rattlesnake” ud, og alle tre sange tyder på at bandet er gået i retning af en mere trance-inspireret lyd, end deres tidligere så overenergiske og psychede lyd. Giv Flying Microtonal Banana et lyt, og glæd dig til de fire (!) kommende album.

Læs også  Tivoli afslører stærkt program: Hold Lillefredag på Orangeriet med hele 23 acts

 

Cosmo Pyke – Cosmo Pyke (EP)

Modellen, skateren og multi-instrumentalisten Comso Pyke fra London er i dag ude med selvbetitlede debut-EP Comso Pyke. Forud for EP’en har han udgivet de to singler “Social Sites” og “Chronic Sunshine”, der begge viser det høje musikalske niveau som Comso Pyke har. Den low-fi vibe som musikken har, sender tankerne tilbage på lækre sommerdage og gode tider. Med sit unikke mix af både jazz, blues, neo-soul og hip hop, har Comso Pyke skabt sit helt unikke, personlige og varme musikalske univers, som er svært at slippe ud af, når man først har lyttet en enkelt gang. Hør Cosmo Pyke, og se hvad der gemmer sig af talent i den unge brite – du vil ikke fortryde det.

 

Clap Your Hands Say Yeah – The Tourist

I dag er det amerikanske rockband Clap Your Hands Say Yeah ude med deres femte studiealbum The Tourist. Albummet er opfølgeren til 2014-pladen Only Run. Forud for The Tourist har bandet udgivet hele fire singler. “Fireproof” udkom i 2016, og i år er singlerne “Down”, “Better Off” og “The Pilot” udkommet. De fire singler viser et band, der tør udforske både de hårde og bløde sider af rocken, og med en lækker, stilsikker og fri tilgang til musikken, skaber bandet deres helt egen lyd med lys vokal og tung bas. Hvis du er til lækker rock i alle former, så giv The Tourist et lyt.

Læs også  Tivoli afslører stærkt program: Hold Lillefredag på Orangeriet med hele 23 acts

 

Jennie Abrahamson – Reverseries

Den svenske sangskriver Jennie Abrahamsom, som vi næsten lige har haft som vores Ugens Upcoming, er nu ude med sit album Reverseries i hele verden. Albummet har været tilgængeligt i Norden i nogle uger, men i dag er albummet ude world wide. Forud for Reverseries har Jennie udsendt singlerne “To The Water”, “Bloodlines” og “Anyone Who”. Jennie Abrahamsons lyd er pop fyldt med nerve og kant, og hun finder sin inspiration i 80’ernes og 90’ernes lyd. Lyt til Reverseries og opdag Jennies enorme talent.

 

Sonja Hald – Klæk!

Klæk! sagde det da vasalstaten Danmark gik i krig. Klæk! sagde det, da Finansministeren solgte sit land og Skat pissede milliarder væk for et par fadøl. Klæk! sagde det da sindet fik nok og måtte udvide. Og klæk! siger det når Sonja Hald følger op på debutalbummet Vækstplanen med deres andet stærke album Klæk!. Det er nu slaget skal stå og det er ikke for tøsedrenge. Sonja Hald er et byggeprojekt af en gruppe frie musikere fra det danske midtland. Musikkens tilblivelse sker gennem en serie af fortrolige besvangringer og indspilles i al hast for at bevare den friske aroma. Sonja Hald er en skydefærdighed i dansk litteratur, der hilser tilbage på blandt andet C.V. Jørgensen og Eik Skaløe og gruppen har blandt andet turneret rundt i landet med Magtens Korridorer, Folkeklubben eller Kim Larsen.