Foto: Kwamie Liv // PR

Det er endelig tid til, at HAVEN Festival for første gang nogensinde åbner op for to dages kunst, musik, mad og øl. Vi guider til et udpluk af det imponerende musikalske line-up. 

HAVEN Festival er stedet, hvor kunst, mad, øl og musik skal gå op i en højere enhed med fokus på den sanselige oplevelse. Bag initiativet står stjernekokken Claus Meyer, ølkongen Mikkel Borg Bjergsøe (Mikkeller), Aaron Dessner og Bryce Dessner fra The National og Beatbox Entertainment.

Og lad os bare konstatere, at det er et utroligt stærkt line-up, holdet har fået sat sammen, når det kommer til de musikalske indslag. Overhovedet at tale om “mindre navne”, som vi gør her, er svært, for dem er der virkelig ikke mange af – hvis overhovedet nogle…

Denne her guide må du absolut ikke se som et udtryk for, at de andre navne på plakaten er ligegyldige. Vi tillader os bare at antage, at det er navne som Beach House, The National, Band of Horses, Iggy Pop og Bon Iver, der har trukket dig i retning af Refshaleøen i første omgang.

Så her er syv andre kunstnere, vi også kan anbefale dig at opleve fredag den 11. og lørdag den 12. august.

Conor Oberst (US)

Hvornår: Fredag kl. 15.15
Hvor: Meadow 

Amerikanske Conor Mullen Oberst, aka Conor Oberst, er måske ikke et navn, du umiddelbart kender til. Det er i hvert fald helt okay, hvis du ikke gør, for han er ikke en af de kunstnere, man hører mest om herhjemme. Heldigvis kan du på HAVEN lære ham at kende på den bedste måde: lige foran dig med en omgang live musik i bagagen. Oberst har mange talenter, og selvom hans seneste albums Rumination og Salutations præsenterer en folket singer-songwriter, med alt hvad det indebærer af gode fortællinger og mundharpespil, så fungerer han blandt andet også som frontmand i punkgruppen Desparecidos. Det er dog i eget navn, at han aflægger HAVEN visit, så gør klar til lidt sprød singer-songwriting fra en kunstner, der har øvet sig siden han var 13.

Læs også  Midsommer Festival udvider plakaten med canadiske The Franklin Electric

Rex Orange County (UK)

Hvornår: Fredag kl. 16.30
Hvor: Værket

Bag kunstnernavnet Rex Orange County gemmer sig den blot 19-årige Alex O’Connor, som laver lækker DIY/bedroom-R’n’B, der sender associationer til kunstnere som Frank Ocean og King Krule. Senest har O’Connor arbejdet sammen med Tyler, the Creator på rapperens nye album Flower Boy, hvor du blandt andet kan nyde O’Connors sprøde vokal på nummeret “Foreword”. Sangeren brillerer dog også uden Tyler, the Creator, og det kan du høre på debutalbummet Apricot Princess, der udkom i april i år. Tjek eventuelt titelsangen “Apricot Princess” ud og få smag for O’Conners originale take på den populære genre.

Lisa Hannigan (IR)

Hvornår: Fredag kl. 19.00
Hvor: Mindfield

Ligesom Conor Oberst, mestrer irske Lisa Hannigan singer-songwriter-kunsten, som hun fremfører med en overbevisende vokalpræstation. Hannigan har en helt særlig tilknytning til HAVEN-holdet, for hendes 2016-album At Swim er produceret af Aaron Dessner fra The National. I 2002 arbejdede Hannigan sammen med Damien Rice på hans album O. Grundet kreative uoverensstemmelser droppede de dog senere samarbejdet, og Lisa Hannigan fortsatte solo med debutalbummet Sea View. Det var en rigtig god idé, for i 2009 blev albummet nomineret til den prestigefulde Mercury Prize. Der er ikke så meget mere at sige, end at hvis du er til singer-songwriting, eller bare godt vil mindes om, hvor smukt et instrument et menneskes stemme kan være, så tjek hende ud.

Nelson Can (DK)

Hvornår: Fredag kl. 19.00
Hvor: Værket

Opvarmningstjanser for The Black Keys og Royal Blood, underlægning til Volkswagen-kampagner, en bandlysning i Kina – Jo jo, trioen Nelson Can har nok historier at fortælle, og alt sammen på grund af deres originale rockmusik, der lidt atypisk er skabt helt uden guitar. Der er en befriende portion energi i Nelson Cans musik, som du måske overbevises om med et lyt til numre som “Move Forward” og “Miracles”. Live har trioen også ry for at give den gas, og med meget erfaring fra landevejen, burde du kunne føle dig rimelig sikker ved at dukke op til koncerten med Nelson Can. Selina Gin, Maria Juntunen og Signe Tobiassen, som gemmer sig bag, har desuden en ny EP på vej, og det kunne jo være, de gav en lille forsmag på den.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 16

Kwamie Liv (DK/ZM)

Hvornår: Lørdag kl. 16.30
Hvor: Mindfield

Jeg tager det som et kompliment at blive sammenlignet med artister, som har en stærk æstetik – både musikalsk og visuelt,” svarede Kwamie Liv, da Bands of Tomorrow i 2015 fangede den dansk/zambianske sangerinde og sangskriver til en snak på Roskilde Festival. Hun er blevet sammenlignet med kunstnere som The Weeknd, Lana Del Rey og M.I.A., men det er absolut ikke ensbetydende med, at Kwamie Liv ikke har sin egen lyd. Med udgivelsen af debut-EP’en Lost in the Girl beviste Kwamie Liv, at hun er en af de mest interessante og originale elektroniske pop-acts vi har herhjemme, og det har udlandet også for længst fået øjnene op for. Hun har blandt andet spillet i Paris til Pitchfork Musical Festival, arbejdet sammen med komponisten Angelo Badalamenti (kendt for at komponere til serien Twin Peaks), og haft den amerikanske rapper Angel Haze med på sit nummer “Pleasure This Pain”. Kwamie Liv har meget at byde på, inklusivt en tryllebindende soulvokal, så der er ingen undskyldning for ikke at opleve det store talent, når nu du har muligheden for det.

Læs hele vores Roskilde-interview med Kwamie Liv her.

Læs også  Midsommer Festival udvider plakaten med canadiske The Franklin Electric

Feist (CA)

Hvornår: Lørdag kl. 17.45
Hvor: Meadow

Nej, vi ser på ingen måde Feist som et “lille navn”, men vi vil dog stadig påstå, at det er langt fra alle, der ved, hvad den canadiske indiepop-musiker egentligt har givet os af herligheder (der skal da nok stadig gå en masse rundt derude, der i første omgang forbinder titlen “The Limit to Your Love” med tung bas og James Blake). Feist har været igang siden slut 90’erne, hvor hun udgav sit debutalbum Monarch (Lay Your Jewelled Head Down). Inden da, har hun dog også indgået i det canadiske musikkollektiv Broken Social Scene. Leslie Feist, som er sangerindens borgerlige navn, har siden solodebuten udgivet fem album, hvoraf det seneste Plasure ikke har mere end nogle måneder på bagen. Og ligesom de andre plader, hun har givet os, er det en rigtig god en af slagsen.

Liss (DK)

Hvornår: Lørdag kl. 21.25
Hvor: Mindfield

Sammenlignet med hvor meget buzz, der var omkring aarhusianske Liss, da de i 2015 og 2016 udsendte det ene populære nummer efter det andet, har der været meget stille på det seneste. Det sidste store, vi har hørt fra gutterne, var den mindre glædelige nyhed om, at de desværre måtte aflyse deres koncert på dette års Northside. Det var der dog en mere glædelig grund til: nemlig at de blev nødt til at fokusere 100% på at skrive ny musik. Det er ikke for sjov, at et stort, internationalt pladeselskab som XL Recordings (bl.a. Radiohead og Adele) har taget kvartetten under sine vinger, og at Pharrell Williams i sin tid havde premiere på nummeret “Always” – Liss er stadig, trods en tavs periode, et stærkt act på den danske musikscene, og deres unge alder taget i betragtning, kan de godt nok nå langt.