Foto: VERA // PR

Den hollandske musik- og musikbranchefestival Eurosonic Noorderslag sætter næste år fokus på Danmark og danske acts. I starten af oktober blev de første otte navne offentliggjort, og i går blev så yderligere seks danske navne tilføjet til listen.

Eurosonic Noorderslag har en enorm indflydelse på den europæiske musikscene og -branche, og hvert år får spirende kunstnere en unik chance for at præsentere deres musik for et musikelskende og kritisk publikum. Som sagt er Danmark blevet fokusland for næste års festival, og det er der stor grund til at juble over.

Læs også  Drew debuterer med den sjælfulde single "Keeping Up"

Af tidligere optrædende danske kunstnere på festivalen kan nævnes Agnes Obel, Alex Vargas, Alphabeat, Broken Twin, Efterklang, IceAge, Kashmir, LISS, Liima, Lowly, Lukas Graham, Mew, MØ og WhoMadeWho. Om deres succes skyldes deres optræden på Eurosonic er ikke til at sige, men da festivalen er Europas største musikbranchefestival, er dets indflydelse på den europæiske musikscene ikke til at tage fejl af.

Læs også  Funklende nyt singleudspil fra Vera: Lyt til "Diamonds"

Da det i maj blev offentliggjort, at Danmark skulle være næste års fokusland, skrev vi en guide til festivalen, hvor du blandt andet kan læse om baggrunden for valget af Danmark og blive endnu klogere på den europæiske musikbranchefestival.

De seks nye offentliggjorte navne er:

Vera
Ellis May
Pardans
D/Troit
IAMJJ
Scarlet Pleasure

De tidligere offentliggjorte navne er:

August Rosenbaum
BAEST
Off Bloom
Phlake 
School of X
Soleima
Velvet Volume
We like We

Læs også  Danske BAEST blandt de sidste annoncerede til by:Larm Festival 2018

Det ser efterhånden ud til at blive et rigtig stærkt dansk lineup til Eurosonic 2018, og vi glæder os til at de sidste navne bliver offentliggjort.

I Danmark bliver fokusset styret af Music Export Denmark (MXD) og SPOT Festival med støtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik samt ”Samarbejdsaftalen mellem Udenrigsministeriet og Kulturministeriet om Danmarks internationale kulturudveksling”.

Eurosonic Noorderslag finder sted fra den 17. – 20. januar 2018.