Bands of Tomorrow genopstår i partnerskab med kendt spillested

De frivillige bag musikplatformen Bands of Tomorrow indgår nu et nyt partnerskab med spillestedet Gimle i Roskilde. Det skal styrke musikkulturen, særligt vækstlagsmusikken, og gøre den mere tilgængelig for lytterne og læsere.

Efter nogle måneders stilhed her på Bands of Tomorrow står de frivillige og Gimle nu klar med offentliggørelsen af et nyt samarbejde. “Vi står ved en spændende milepæl og er stolte af at præsentere vores nye samarbejde med Gimle. Partnerskabet opstod efter flere samtaler, hvor vi opdagede fælles værdier og passion for musikscenen – især livemusikken. Sammen vil vi værne om musikkulturen og skabe stærke rammer for fremtidens musikjournalistik, med særligt fokus på at bygge broer mellem artister, lyttere og frivillige,” fortæller Emil Høgh, talsperson for de frivillige bag mediet.  

Spillestedsleder på Gimle, Torben Eik Jacobsen, ser også meget frem til samarbejdet og udtaler: ”I en tid, hvor det bliver sværere for vækstlagsmusikere at nå et større publikum, virker samarbejdet med de engagerede frivillige fra Bands of Tomorrow som det helt rigtige for Gimle. Med Bands of Tomorrows skribenter som en del af os, får vores vision om at være landets førende vækstlagshus for livemusikken et stærkt formidlingsben at stå på.”  

Fjerner betalingsmuren – uafhængig musikjournalistik skal være tilgængelig for alle   

Det første skridt i samarbejdet har været at fjerne betalingsmuren, så Bands of Tomorrow nu er tilgængeligt for alle – en ændring, der er helt essentiel for begge parter. Planen er at skabe en non-profit-forening og føre det videre som et åbent medie med frivillige i alle roller. I partnerskabet bidrager Gimle med unik viden, et stærkt netværk og logistik, der kan løfte Bands of Tomorrow. “Vi inviterer flere frivillige til at blive en del af fællesskabet, så vi kan udfordre de etablerede rammer og give endnu mere plads til musikmiljøets mange stemmer”, forklarer Emil Høgh. 

Leder af Kommunikation og outreach på Gimle, Henrik Holm, uddyber: “Vi har mødt topengagerede anmeldere og musikskribenter i vores snakke med Bands of Tomorrows frivillige, og vi ser frem til at arbejde tæt sammen med nogen, der brænder for formidling af liveoplevelser. Et uafhængigt og lettilgængeligt medie som Bands of Tomorrow er vigtigt både for nye artister og for hele musikmiljøet, hvor der skal være plads til at udvikle talent – både på scenen og bag kulisserne.” 

Bands of Tomorrow og Gimle har fra i dag gjort alt indhold på https://www.bandsoftomorrow.com/ hjemmesiden tilgængelig og nye anmeldelser og omtaler er på vej.

Partnerskabet er indgået efter, at Bands of Tomorrow tidligere i år stod over for store udfordringer på grund af B Groups konkurs. 

Pressekontakt og spørgsmål: 
Bands of Tomorrow, Emil Høgh, emil4716@gmail.com.
Gimle, Torben Eik Jacobsen, torben@gimle.dk

Foto: Bo Källberg for Gimle

Torben Eik
torben@gimle.dk