ROSKILDE 2024: Yamê gjorde publikum til en del af hans optræden

Den fransk-camerounske Yamê kommanderede både scenen og publikum onsdag aften

Foto: Eos Stage / Peter Troest
Venue: Eos-scenen, Roskilde Festival

6/6 stjerner

Yamê har markeret sig som en fremtrædende skikkelse på den frankofone rapscene, og hans optræden på Roskilde Festival beviste, hvorfor han er én, som man burde holde øje med, hvis man ikke allerede gjorde. Yamê’s stærke levering og karismatiske tilstedeværelse blev bemærket af alle publikumsmedlemmer, der flere gange omkring mig ytrede deres beundring af både hans musikalske performance og hans personlighed, der kom til udtryk i mellem sangene bl.a. i form af hans ydmyge tak for at komme.

Jeg tror ikke selv Yamê var klar over, hvor mange ville dukke op til hans koncert og være klar til fuldstændig at overgive sig til ham, men han udnyttede det til hans fordel ved at dirigere publikum til at deltage aktivt som en del af koncerten. Han opdelte publikum ned gennem midten, og instruerede den ene halvdel til at synge én melodi, mens den anden halvdel sang en anden melodi, og da det kørte som en velsmurt maskine, begyndte han selv på en anden. Det var intet mindre end en fantastisk og smuk oplevelse at overvære.

Med en perfekt balance mellem energiske og intime øjeblikke viste Yamê, at han er et lysende talent på den internationale musikscene, der fortjener al ros, der kommer hans vej. Verden ligger åben for ham, og hans optræden på Roskilde Festival cementerede ham som en kunstner, der både overrasker og begejstrer.

Tags:
Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com