ROSKILDE 2024: 802 skabt en forvirrende performance, der prioriterede showet frem for musikken

Foto: 802 // Søren Lynggaard (pressebillede)
Venue: Gaia-scenen, Roskilde Festival

På Gaia-scenen var stemningen lidt blandet: var man til en metal-fest, eller en koncert, hvor bandet prøvede noget helt nyt, og fokuserede mere på udseendet frem for musikken

2/6 stjerner

Til lyden af dyster, halvambient musik trådte forsanger Andreas Asingh fra den danske metaltrio 802 op på scenen med en flammekaster i hånden. Visuelt lovede showet med patronhylstre et ondskabsfuldt heavy-metal show, men musikken levede ikke op til forventningerne. Det var i hvertfald ikke de “glødende pophjerter” beskrevet på Roskildes hjemmeside om bandet, der var til stede. Asinghs autotunede vokal stod i skarp kontrast til genrens håndspillede rødder. Dette, sammen med de synth-backing tracks og den overvældende brug af konfetti og flammekastere, skabte en oplevelse, der virkede mere som et partyshow end et autentisk metalband. Dette skabt forvirring omkring bandets budskab, og hvad resultatet skulle være med den performance.

Bandet gav rigtig god energi, og den bedste ild-show nogensinde, en lidt ærgelig oplevelse, når man primært kommer for at høre deres alternativ lyd live, og slet ikke får hørt potentiallet.

Tags:
Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com