COPENHELL 2024: Med grumme gutturale growls åbnede Thy Art Is Murder torsdagens program på den største scene

Foto: Thy Art Is Murder // Laura Ioana V
Scene: Helviti
Dato: Torsdag d. 20 Juni

For første gang nogensinde havde Copenhell deathcore på den største scene Helviti. Det blev til en god, om end ikke helt vellykket, koncert med australierne fra Thy Art Is Murder. Bandets energi-niveau lagde ikke skjul på, at de var i slutningen af deres måneder lange turné, men det timelange moshpit viste forhåbentlig Copenhells bookere at core-genren også godt kan passe ind på hovedscenen

5/6 stjerner

Folk var mødt op til det første navn på hovedscenen kl 13:30 torsdag for at skyde ballet igang på andendagen af Copenhell. Det australske band Thy Art Is Murder var blevet omrokeret fra at skulle spille på pladsens andenstørste scene til den største scene, få dage forinden festivalens start. Det var første gang nogensinde at der skulle være deathcore på Helviti, så alle var spændte på at se, om bandet nu kunne bære dét ansvar.

Lyden gik fint igennem til koncerten, om end at Tyler Millers meget imponerende vokal aldrig helt kom op på de decibel han fortjente – især hans meget gutturale dybe growls, som gik helt ned og rystede publikums lårmuskler, måtte godt liige have været skruet dét højere op for at give det lidt ekstra umph. Efter første sang var overstået, tog Tyler fat i publikum og spurgte hvordan vi havde det med ordene “Are you alive here on whatever the fuck day it is?!” Det var tydeligt på resten af bandmedlemmerne, at den lange turné, som startede tilbage i marts, havde tæret på deres kræfter. Men især Tyler og trommeslager Jesse Beahler gav de tømmermændsramte gæster alt hvad de kunne i den bagende varme sol, og formåede at holde både moshpits og circlepits kørende fra det første til det sidste nummer.

Koncerten forløb uden pyroteknik, uden konfetti, og uden så meget pis. Bandet viste hvorfor de er et af verdens førende deathcore bands, men formåede aldrig helt at få fyldt den kæmpe store scene, både grundet tidspunktet på dagen og grundet bandets manglende energi. Som en glad mand ved siden af mig i crowded udbrød “Det er fandeme beskidt! Men ærgerligt de ikke helt kan fylde scenen” og det opsummerer meget godt oplevelsen. Forhåbentlig kan de timelange mostpits, circlepits, og glade crowdsurfere overbevise Copenhells bookere om, at det ikke burde være sidste gang at core skal på hovedscenen.

Skrevet af: Daniel B. Frans

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com