COPENHELL 2024: De danske Persecutor åbnede Copenhell med et brag!

Foto: Persecutor // Laura Ioana V
Scene: Pandæmonium
Dato: Onsdag d. 19 Juni 2024

Et forventningsfuldt publikum råbte Persecutors navn, allerede inden koncerten gik i gang. Begejstringen over starten på dette års festival, var både til at høre og føle på for de mange der var mødt op.

5/6 stjerner

Det blæste let og køligt, og skyerne dækkede svagt for solen, da Persecutor åbnede for Copenhell, med deres koncert en time efter festivalpladsen åbnede for gæsterne. Persecutor startede hårdt ud, med bragende energi, de var legende med hinanden, byttede pladser løbende mellem de 3 bandmedlemmerne som tog fronten, og det var tydeligt de havde det sjovt og nød det de lavede, mens de stadig formåede at være professionelle og vise deres musikalske talent. Forsangeren Christian, skriger ”Copenhell” inkorporeret i et omkvæd, og mens Christopher på trommer, smadrer derud af med en ond og faretruende dobbeltpedal.

Allerede under første nummer, opstår Copenhells første cirklepit, da publikum lader sig rive med af de intense rytmer. Senere i samme sang opfordrer forsanger Christian – med en østjysk dialekt, som tydeligt exponerer bandets oprindelse – publikummet til at dele sig på midten for på ”NU!” at løbe ind i en Wall of death. Og publikummet tøver ikke med at følge Christians opfordring.

På trods af koncerten startede kun en time efter festivalpladsen åbnede, var der et stærkt fremmøde, som kun voksede og voksede, jo længere frem i koncerten vi kom. Persecutor havde absolut ingen problemer med at lokke folk til, og ej heller at holde på dem.

På scenen oser bandet generelt af glæde og ydmyghed over at åbne for Copenhell, og deres engagement på scenen smitter af. Selv jeg der normalt ikke bevæger mig meget inde for thrash-metal genren, kan ikke lade hver med at tappe foden, rocke med hovedet, og udbryde et “ja tak” i begejstring under koncerten.

Persecutor forstod at levere en performance af høj standard, både inde for musikalitet, og underholdning. Fra forrest til bagerst kunne man blandt publikum se rockende hoveder og anerkendende ansigter, og det var ikke til at tage fejl af at bandet havde dem i et ever-loving jerngreb lige fra starten.

Persecutor fik startet Copenhell op i den hårdeste metalånd, man kunne ønske sig, og fik markeret hvad vi er her for!
Vi kan bestemt godt være stolte af dette danske thrashmetal band, som, hvis de fortsætter på denne måde, vil gå en spændende fremtid i møde.
Persecutor kom for at levere, og det gjorde de!

Skrevet af: Katrine Maack

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com