SPOT 2024: alga forblændede publikum med skarpt produceret genresamsurium

Foto: alga // PR (pressebillede)

Fredag på SPOT-festivalen er allerede skudt igang, og det kunne mærkes på algas performance, hvor publikummet blev suget ind i velproducerede elektroniske lydlandskaber, der fik den skarpe eftermiddagssol over godsbanen til at forstumme sig – for det gode.

6/6 Stjerner

Med en nærværende performance formåede Alberte Silberbrandt og Gabriel Blachmann med hjælp fra deres band at drage de spændte publikumsdeltager ind i et univers, hvor sensorisk elektropop, hang sig fast i alle nervesystemer, og formåede at skabe en velafrundede og nuanceret performance trods koncertens spæde 30 minutter.

alga beviste med deres performance deres berettigelse på den danske musikscene, hvor intense techno-beats formåede at forplante sig med politiske budskaber og energisk EDM-rytmikker, der fik salen til at ryste. Selvom Alberte var sparsommelig med sine ord direkte henvendt mod publikum var nærværet i deres nærmest teatralske iscenesættelse ikke til at modstå. En veleksekveret scenisk performance, hvor harmonierne mellem medlemmerne var veludtænkte, og løftede de hårde rytmikker til et mere poetisk format.

Højdepunkterne var bl.a. da bandet performeret en sang med hooket: “get your filthy hands of me”, hvor skarpe, let autotunede vokaler blandede sig med kraftfulde elektroniske beats og politiske budskaber. Derudover bar optræden præg af en finurlig gimmick med en underlæggende fly-lydende indtalinger, som gav en momental pause inden de store elektroniske beat igen fik lov til at få sin plads .

Dette åbnede op for en smuk kontrast, hvor de elektroniske beats blev erstattet af en mere afdæmpet og følsom version. Her udforskede bandet de blødere toner, hvilket tilføjede en ny dimension til deres kunstneriske udtryk. alga cementerer derved deres musikalske profil, som har formået at balancere det hårde og det blide på en forbløffende præcis måde.

Anna Sofie Christiansen
annasofiechristiansen@bandsoftomorrow.com