ANMELDELSE: Bryan Adams glemte alt om alder, og gav den fuld gas i over 2 timer!

Foto: Bryan Adams // PR
Venue: Royal Arena, København
Dato: 3. maj 2024

Med en oppustelig flyvende bil, der svævede henover menneskemængden i Royal Arena, startede Bryan Adams showet op, uden medfølgende opvarmningsband. For opvarmningen af sit publikum klarede superstjernen helt på egen hånd. Med store hits og den karakteristiske rå stemme, der ikke kan tilhøre andre end stjernen selv, sørgede Bryan Adams for at fyre op under Royal Arena, med hjælp fra hans store, og mangeårige, fanskare
5/6 Stjerner

Der er ingen tvivl om at Bryan Adams har været i branchen i mange mange år. En næsten udsolgt koncert i Royal Arena, den første i Danmark siden 90’erne, gav ingen tvivl om fansene kærlighed og afsavn til rockmusikeren, og den blev kun bekræftet og gengivet af rockstjernen, aftenen lang. Med flere tusinde mennesker, der alle vinkede til hinanden på kryds og tværs, kunne man næsten kalde koncerten for et familiearrangement. Én stor Bryan Adams familie.

Koncerten starter så småt lidt over 8, da en oppustelig bil flyver ud over menneskemængden, med skriften ‘So happy it hurts’ på den ene side, og ‘Bryan Adams’ på den anden, skrevet med sort tape på den hvide bil. Han skyder koncerten i gang ikke længe efter, og rockmusikken brager ud gennem højtalerne i flere numre i streg, uden en pause til hverken bandet eller stjernen selv. Han har en klar plan om at skabe en fest.

Efter at have været på diverse mindre spillesteder rundt om i København, sætter man for alvor pris på Royal Arenas lydanlæg og akustik. Især når bandets instrumenter brager derudad i rockede toner, med især elguitaren i fokus, og man alligevel stadig kan høre Bryan Adams stemme henover. Og skulle man være i tvivl om hvor gammel stjernen er, så er man det ikke mere efter denne omgang. Han er nemlig evigt ung. Bryan Adams stemme havde ikke forandret sig det mindste, og mens musikken bragede bag ham, kunne han sagtens overdøve og skråle med lungernes fulde kraft, uden at det så ud til at tage det mindste på ham. Samtidig viste den lange karrieres live-erfaring, at han kunne finde ud af at få publikum med sig, både i dansetrin, klap og sang, under hele koncerten. for alle var mere end villige til at ‘danse efter hans harmonika’. Som prikken over i’et, for at understrege at han langt fra er færdig i branchen, skrålede han sangen “18 Till I Die”, og blev på scenen i over 2 timer!

Undervejs i koncerten var det svært at følge med i, om vi nu havde nået alle de største numre igennem. Med bl.a. “Please Forgive Me”, “(Everything I Do) I Do It For You” og ikke mindst “Summer Of 69”, syntes de store hits aldrig at få en ende. Og som sangeren selv sagde under koncerten, det kan være svært at nå det hele, med 15 studie-albums bag sig, og flere special og live-albums.

Det eneste der er at sætte en finger på, gennem aftenens (lange) koncert, var de mange guitarsoloer. Bandet syntes at have en fest, og Bryan Adams lod især sin guitarist vise hvad han kunne; en mand som flere gange fik mange minutter til at give den gas. Det blev en anelse langt, når ikke man selv har stor interesse i instrumentet. Men godt lød det.

Alt i alt gav sangeren sit publikum det de ville have, lod dem vælge sange via en QR-kode, og sang nogle af hans allerstørste hits gennem tiden. Dans, skrål og klapsalver ville ingen ende tage, om én ting er helt sikkert: Manden ved hvad han laver.

Tags:
Sarah Holmbo
sarahholmbo@bandsoftomorrow.com