Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 4

Foto: First Hate // Förgätmigej (pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Denne gang har vi fundet fem forskellige albums/EP’er, som byder på alt fra elektropop og indierock til dybtfølte eksperimenterende numre. Læs med og fang noget nyt blandt vores favoritter!

First hateDown The Rabbit Hole

Den ikoniske danske duo indenfor underground pop er tilbage med deres EP, Down The Rabbit Hole. Bag First Hate gemmer sig Joakim Wei Bernild og Anton Falck, to kunstnere, der siden 2013 har præget det københavnske kreative miljø, med blandt andet deres helt eget poppede og klub-agtige musikunivers. I dag præsenterer duoen os for deres nyeste projekt, en EP bestående af 4 nye sange, og en instrumental. Denne EP handler om at give opmærksomhed til de små øjeblikke, hvor vi dykker ned i os selv og tænker. Sangene repræsenterer succesen og de små sejre, som duoen har opnået i det sidste årti. Det handler om venskaber, vi opbygger i denne verden, queer kærlighed og de spontane møder med fremmede i parken. Men det der virkelig fanger vores musikalsk øre i denne samling, er deres klubhymne, lavet i samarbejde med klublegenden Lina Rafn. “Rock Song” er ikke helt det, vi forventer at høre ud fra titlen. Det er på en måde et billede af, hvordan det føles at leve. Den inviterer os til at danse, mens duoen’s vokaler vejleder os gennem dansegulvet, og hvor vi kan slippes løs med Lina og hendes flyvende V-guitar.
First Hates æstetiske verdener kan opleves på Train den 1. februar og i Store Vega den 2. februar !
Lyt med her:

The Smile- Wall Of Eyes

Wall of Eyes er The Smile‘s nyeste projekt. Dets navn er relevant, da albummets lyd kan læses og ses gennem mange linser. Endnu engang formår bandet at give os en mangfoldig vifte af lyde og stemninger, der lever sammen side om side og spiller så smukt og harmonisk sammen. Ikke kun at blande dette transcendente album genrer som postpunk, progressiv rock og elektronisk musik, det inkorporerer også afro-beats, og formår at blande alle genrer og skaber en perfekt lyd, vi ikke vidste vi havde brug for.

Den anden sang på albummet, “Teleharmonic,” er det perfekte eksempel på det, jeg troede begyndte som en næsten shoegaze-lignende lyd, der bringer lidt elektronisk musik til blandingen. Men det der virkelig er fascinerende, er den lave percussion, der langsomt opbygges gennem sangen og giver den en tekstur med afro-beat. Hver sang i dette album er så forskellige fra hinanden, som om de var uafhængige skabninger med deres egen personlighed og historie at fortælle, som kun The Smile og deres instrumenter kan tæmme.
Lyt med her!

Astrid Sonne- Great Doubt

I denne fantastiske tilføjelse til hendes diskografi kan det musikalske landskab som Sonne perfektionerer nydes, denne gang med hendes egen vokal i front. I dette album får vi mulighed for at opleve Astrid Sonnes vokal, mens hun selv eksperimenterer med den og forsøger at finde sin stemme. Det tilføjer en ny dybde til hendes lyde, da hun prøver at bruge sin stemme som et nyt instrument, og lade den fortælle sin egen sandhed gennem musikken. Hvis du ikke er bekendt med Astrid Sonne, har du endnu ikke været suget ind i det grå område, som hendes musik fører os ind i. Det giver os mulighed for at eksperimentere med vores tanker, tænke på en anden måde, udforske dybderne af vores sind, når hendes musik transporterer os til dette andre sted. Great Doubt handler om de øjeblikke, hvor vi søger svar i vores sind. Det eneste spørgsmål er, stiller du de rigtige spørgsmål til dine svar?
Vi kan se frem til hendes liveoptræden, hånd i hånd med hendes viola. Hun vil optræde på CPH Distillery sammen med Tara Clerkin Trio den 6. februar eller på PART/Voxhall i Aarhus den 8. februar.

Lyt med her!

Vacations- No Place Like Home
Vacations-universet er blevet genoplivet efter to års stilhed! Dette er en meget spændende albumudgivelse, ikke fordi det bringer en helt anderledes og ny lyd til bandets diskografi, men fordi vi, indie/bedroompop-elskere, der har været fastlåst i 2018, får en chance for at mindes denne æra. En tid, hvor Cuco, Mac Demarco, Clairo og Current Joys dominerede genren. Men er det 2018, eller faktisk 2020, da covid ramte, at denne genre blomstrede? Var det vores håb om solrige dage og ønsket om at undslippe virkeligheden, der fik denne genre til at vokse, eller var det bare TikTok? Uanset hvad, kan vi ikke være mere begejstrede for at modtage ny musik fra dette band, som har hjulpet os gennem covid-dagene. Albummet følger en intens periode med forandring for forsangeren Campbell Burns, der blev diagnosticeret med Pure OCD. Hans oplevelser med at lære at leve, mens han turnerede verden rundt, har påvirket dette album, da det engagerer sig i nuancerede diskussioner om personlig vækst og seksualitet.

Lyt med her!

Isaac Delusion- Lost and found

Barndomsvennerne Loïc Fleury og Jules Pacotte, bedre kendt som den parisiske duo Isaac Delusion, har siden deres debutalbum i 2014 taget verden med storm. Med en eklektisk fusion af elektropop, indiepop og elektronisk musik har de begejstret anmeldere, fans og fyldt koncertsale verden over. Deres musik spænder fra dansegulvsværdige numre, til drømmende melankoli, og det er karakteriseret ved dets vanedannende og opløftende kvaliteter, der brillerer i samspil med forsanger og sangskriver Loïc’s unikke vokal. Efter fem år er de tilbage med deres fjerde album: Lost and found, og bringer elektropop’en til Hotel Cecil i København den 4. maj!

Lyt med her:

Ela Soria-Lundberg
elasorialundberg@bandsoftomorrow.com