Ugens Upcoming // Komorebi Garden

Foto: Komorebi Garden // Phie Beckett Stenbæk (pressebillede)

I denne uge peger kikkerten mod den talentfulde duo, Komorebi Garden, som med deres medtagende, nordiske R&B, leverer underfundige elektroniske lydbilleder med stor overlegenhed. “Komorebi” er et japansk udtryk, som beskriver naturfænomenet, når sollyset bryder gennem bladene – og det er netop denne fintfølende æstetik duoen indkapsler med deres sanselige kompositioner. Læs interviewet, og lær duoen lidt bedre at kende lige her!

I denne Ugens Upcoming har vi fornøjelsen af at præsentere den talentfulde duo, Komorebi Garden, der består af medlemmerne Ronja Andersson og Eigil Hei, som sammen skaber genreeksperimenterende musik, der vækker sanselige lydbilleder til live. Med en finesse for at skabe mættede elektroniske lyduniverser, som væves sammen af en organisk og let vokalpræsentation, formår duoen at introducere en forfriskende og nyskabende dimension til den elektroniske genre. Et genremix der giver til konnotationer til de elegante, velkomponerede lydbilleder af James Blake med et reformerede nordisk præg. Duoen har en legende tilgang til musikken, der blander industrielle, moderne sterile overflader med storladende harmonier, dybde og eftertænksomhed.

Senest er bandet aktuelle med deres debutalbum, Weave, der udkom den 10. november, der følger op på en række singler og EP’er, som duoen har udgivet siden 2019. Albummet er en mangefacetteret udforskning af musikkens virkefelt i et eksperimenterende format, der giver plads til eftertanke. Deres musikalske udtryk bryder med den konventionelle popmusik, der skubber til grænserne,

Lær den dynamiske duo at kende lige herunder!

Hvem er Komorebi Garden?

Komorebi Garden er lyden af et musikalsk venskab mellem os, sanger Ronja Andersson og producer Eigil Hein. Musikken tager fat i naturens organiske former, urkraft og storhed og mixer det med den moderne verdens manipulation og teknik. Midt i dette univers befinder mennesket sig, som udfordres af denne komplekse verden. Vi undersøger dette menneske gennem tekst og musik om vores relationer til os selv og andre.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Vokalarrangementer, der møder subsoniske beats. Jazz, der møder Electronica. Det organiske, der møder det manipulerede. Musikken er altid i bevægelse, som en flod der strømmer, er ofte uforudsigelig og tager ofte nye veje. I musikfagtermer kan den vel sagtens beskrives som en slags ‘gennemkomponeret’ popmusik. Derfor bruger vi ofte betegnelsen Artpop, hvis vi skal tildele musikken en genre .

Hvordan startede I?

Vi startede i klasse sammen på gymnasiet, hvor vi fandt ud af, at vi begge skrev musik. Eigil var meget optaget af at producere i Ableton og lavede primært instrumental elektronisk musik, og Ronja var meget optaget af at skrive, optage og loope korarrangementer, som hun ofte brugte som udgangspunkt for at skrive sange. Vi var begge lidt fan af hinandens ting og fandt på at mødes en dag hjemme hos Eigil for at prøve på at lave noget sammen. Vi tog både udgangspunkt i en af Ronjas idéer, som hun havde skrevet på klaver, men også en af Eigils instrumentale produktioner, så vi altså havde gang i to sange. Det endte ud med at sangene blev til sangene ‘Fingerprints’ og ‘Click’ – og lysten til at fortsætte med at skrive musik sammen!

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Vores skriveproces har meget foregået på den måde, at vi hver især er kommet med en ide. Ofte har det være et beat, nogle akkorder, nogle akkorder med melodi eller et kor-loop. Det har vi så udviklet sammen, ofte hver for sig ved at sende Ableton Sessions frem og tilbage til hinanden, hele tiden med nye lag på. Vi mødes og sidder sammen for at lytte og skrive, specielt når sangene skal færdiggøres.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Hiatus Kaiyote opdagede vi begge to omkring da vi var 13 år gamle, hvor vi faktisk allerede spillede musik sammen på Københavns Musikskole i et band. Vi havde begge to en helt enorm optur over deres album ‘Choose Your Weapon’, og kunne virkelig se os selv og hinanden i deres musik. Så de har helt sikkert været en indflydelse.

– Eigil: For mig har James Blake helt sikkert været et forbillede i forhold til at producere musik og at skabe et sonisk univers.

– Ronja: Jeg har været (og er stadig) meget inspireret af Joni Mitchell, Björk og Rest In Beats. Jeg synger og skriver også jazz/improviseret musik ved siden af Komorebi, hvilket helt sikkert også har influeret vores musik, både hvad angår harmonik og improviserede elementer i musikken.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Eigil: James Blake og Guldimund

– Ronja: Bon Ivers og Koma Saxo

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten)

Vi er stadig ved at ånde ud efter udgivelsen af Weave. Det har været så vildt og fedt at få det projekt ud i verden! Nu samler vi kræfter og idéer til ny musik og projekter.

Hvad er drømmen?

Drømmen er at kunne fortsætte med at skabe musik sammen – at skabe nye sange og projekter. Og så er drømmen at rejse rundt og spille vores musik og fortælle vores historier for et bredt publikum.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– ‘Vicious Circle’ – En sang om at finde grounding og lytte til sig selv. Vi synes, den rummer mange forskellige sider af Komorebi Garden.

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være?

En blandet DIY cocktail, som endte med at smage meget godt!;)

Lyt til Komorebi Garden her!

Anna Sofie Christiansen
annasofiechristiansen@bandsoftomorrow.com