Blæst – Store VEGA

Foto: Petra Kleis (Pressebillede)
Venue: Store VEGA
Dato: Fredag d. 3. Marts 2023

Det danske favoritband Blæst indtog fredag aften Store VEGA, og leverede en koncert der mest af alt mindede om en stor forfest sparet for nærvær, men med masser af energi fra publikum.

Stjerner: 2.5/5

Blæst startede deres show i Store VEGA stærkt ud for et super varmt publikum, som ikke kunne have været mere oplagt. To røgmaskiner i loftet dannede røgskyer og indikerede showets start. En indtalt mandestemme lød gennem højtalerne og bød folk velkommen på en fed og gennemført måde, nemlig som en meterolog der varslede “Blæst” og stormvejr i København denne fredag aften. Det blev taget enormt godt imod af publikum, som gengældte den varme velkomst med masser af larm. Bandets trommeslager, Lauge Kjærulf, indtog scenen som den første, og satte en solid standard ved at begynde at smadre trommerne (på den fede måde) og sætte gang i det festglade publikum. Begyndelsen på showet var sådan set rigtig fin, bortset fra et skævt lydniveau, der kun gav plads til trommer og bas, og forhindrede forsanger Fernanda Rosas vokal at brage ordentligt igennem. Det gjorde dog ikke så meget for publikum, som sang med og egentlig overdøvede Fernanda. Desværre gik der mere og mere af koncertoplevelsen jo længere ind i showet vi kom.

Kliché på kliché
Det er efterhånden ret trættende når en kunstner indtager scenen og udelukkende snakker i klichéer. Eksempelvis at råbe spilletstedets navn, sige “Vi har glædet os SÅ meget til at spille for jer”, “Har I det godt?” og “Er I der stadig?”. Det er fint at bruge dem som icebreakers, men når det eneste der præger kommunikationen mellem artist og publikum, virker det altså mere uoriginalt end at spille coversange. Hvilket Blæst også gjorde. Cirka midt i sættet switchede bandet sangen “Ego” op med Medinas klassiker “Kun For Mig” med fuld skrald og lysshow der matchede energien i salen. Sjovt twist i sættet, hvis man gerne vil forvandle sin VEGA koncert til en aften på natklubben. I sig selv er det slet ikke en dårlig idé at spille et enkelt cover, men i samspil med de ovenstående, slidte replikker, fik man oplevelsen af en meget upersonlig koncert.

Blæst – Smukfest 2022

Efter 45 minutter med hits og energi er der stadig ikke blevet sagt meget mere end ovenstående. Langt om længe tager trommeslager, Lauge, ordet og siger en personlig tak på bandets vegne. Efterfølgende spiller bandet videre og Fernanda overtager igen rollen som frontperson. Der kan være mange grunde til det var sådan, bandet havde besluttet tingene skulle siges, men som forsanger er man altså formidler af ord, og det virkede distancerende og mærkeligt, at det ikke var hende, der tog ordet her. Især når hun i øvrigt bevæger sig frit og synger superlækkert på scenen.

5-stjernet forfest, 2.5-stjernet koncert
Der er ingen tvivl om at Blæst efterhånden er et uundgåeligt navn på den danske musikscene, og at deres mange, mange hits på forholdsvis kort tid vidner om kæmpe talent, arbejdsomhed og musikalitet. Sange som “Sover du nu”, “Kig op fra gulvet” og “Juice” med blæserensemble var bare nogle af højdepunkterne i fredags. Sangene med høj intensitet var klart Blæsts force, da publikum desværre ikke greb bandets eneste forsøg på at spille et ikke-udgivet nummer med bare guitar og vokal. Mega ærgerligt, men publikum snakkede og larmede simpelthen for meget til at det intime rum kunne skabes. Desuden rullede en Lamin dukke ind på scenen da Blæsts nyeste single “All In” skulle spilles, hvilket var en plat og nederen gimmick. Det skal dog siges at publikum gennem hele koncerten havde den vildeste fest, og derfor virkede koncerten egentlig mere som en forfest til byen end en egentlig koncertoplevelse.

Tags:
Elisa Lama
elisalama@bandsoftomorrow.com