fbpx

SKAAR – Waiting

Foto: Martin Bremnes
Label: Warner Music Norway
Udgivelsesdato: Fredag den 16. april 2021

Der er noget umiddelbart og ikke mindst rørende over SKAARs nye akustiske album, der minder os om, at alt godt kommer til den, der venter.

SKAAR – Waiting
5 / 5 Anmeldelse

For kun lidt over et år siden sad jeg på Warner Musics kontor i Oslo med en forventningsfuld Hilde Skaar foran mig. Hun var netop blevet nomineret til Årets Stjerneskud (norsk pris, som uddeles under by:Larm Festival) og var med sin længe ventede debut-EP The Other Side of Waiting for alvor klar til at tage musikscenen med storm. Men så kom… Ja, I ved hvad… Og heller ikke hos SKAAR kom corona uden en pris. Kreativiteten forsvandt. Men efter flere måneder i frustration vendte det hele på en tallerken, og et væld af inspiration ramte det norske stjerneskud. På imponerende otte dage lykkedes det SKAAR at indspille og færdiggøre den svære to’er, Waiting – og hvilket mesterværk!

Og ja, der er virkelig tale om ’den svære to’er’, for The Other Side of Waiting rangerer efter min mening blandt 2020’s bedste album/EP-udgivelser – som jeg skrev om i artiklen her – hvilket altså betyder, at mine forventninger til Waiting mildest talt har været helt oppe at kysse skyerne.

Læs også  Elo Kay - Village By The Woods

Da jeg hørte, at der var tale om et akustisk album, må jeg indrømme, at jeg i første øjeblik blev en smule skuffet (jeg er helt pjattet med SKAARs vanlige scandipop-univers). Jeg var nervøs for, om det ville blive for ensformigt med et helt album i akustisk form – men jeg må indrømme, at mine bange anelser blev gjort grueligt til skamme. Jeg er oprigtigt talt virkelig rørt over samtlige sange på albummet. Særligt en sang som ”You (feat. Emelie Hollow)” har sat sig fast. Her smelter de to nordmænds stemmer perfekt sammen i en symbiose af kuldegysningsfremkaldende inderlighed. Og så er der ”Breathe”, der med sit lange, nærmest klassiske klaverspil binder den fineste sløjfe om albummets i alt otte sange og minder én om vigtigheden af at nyde stilheden, når den byder sig. Noget, jeg tror, mange tager for givet i en tid som denne – inklusiv jeg selv.

Sangene på Waiting er melodiøse – fuldstændig som vi kender det fra SKAARs tidligere sange – men alligevel viser albummet en helt ny side af nordmanden. En forfriskende ny side, hvor den pompøse, uptempo pop, vi hørte på The Other Side of Waiting, er erstattet af et organisk, intimt og upoleret lydbillede, hvor Hilde Skaars enestående tekstforfatterskab og ubesværede, men samtidig skrøbelige vokal for alvor får lov til at skinne igennem.

Læs også  Helena Gao - Parasol Festival

Den karakteristiske lyd af fingre, der ved akkordskift glider hen langs guitarstrengene, Hilde Skaars åndedrat og lyden fra de vægtede tangenter, der trykkes ned og slippes igen, gør, at jeg som lytter sidder med en følelse at være i samme rum som artisten – at være blevet inviteret ind i hendes lille coronaboble.

Her et år efter, at jeg mødte Hilde Skaar i Oslo, er der trods nedlukninger sket meget. Hun er blevet nomineret til flere prestigefyldte priser i hjemlandet, og fremtiden ser heldigvis stadig lys ud for det norske stortalent. Ikke at det på nogen måde overrasker mig. Forhåbentlig får vi også snart glæden af at opleve SKAAR live på danske breddegrader – både med Waiting og The Other Side of Waiting i bagagen. Der er vel ikke andet for, end bare at vente… Forhåbningsfuldt.

Lyt til Waiting på din yndlings streamingtjeneste:

Spotify
Apple Music

Tags:
Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com