fbpx

Ugens Upcoming: Undertekst

Foto: Julius Ambrosius (pressefoto)

Dansksproget pop/rock med fængende melodier og sjælfulde tekster. Den danske gruppe Undertekst vil spejle lyden af ungdom i deres sarte sange. Med tusindvis af afspilninger og flotte koncertanmeldelser er de allerede godt på vej til at indtage den danske musikscene. I denne uge er de vores Ugens Upcoming.

Der sker rigtig meget på den danske pop/rock-scene for tiden, og nogen man i høj grad bør holde øje med, er det ungdomlige Aarhusianske band Undertekst. I et synth-pakket univers spiller de jordnære dansksprogede sange om både stort og småt. De fire drenge, der mødtes på deres efterskoleophold, har allerede en del singler i baggagen. Særligt er sangen “Skal vi tage til månen” eksploderet, og har fået et hav af afspilninger på Spotify. Undertekst stræber efter at lave sange, som ungdommen kan spejle sig i, og de 19-årige drenges sange er både fængende rent musikalsk, og så har de tekster, der er interessante at dykke ned i. Undertekst stormer frem på den danske upcoming-scene, og heldigvis har de givet sig tid til at svare på nogle af vores spørgsmål. Læs med, og lær dem meget bedre at kende her:

1. Hvem er Undertekst?

Vi er et dansksproget drengeband. Vi stræber efter lyden af ungdommen, natten og den upolerede kærlighed set igennem fire drenges øjne. Vi er fire – Marius på keys og produktion, Arthur på guitar og vokal, Tobias på bas, og Bertil på trommer – vi er alle 19 år og vi har det bare pisse sjovt

2. Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Genremæssigt vil vi beskrive det som pop/rock. Følelsesmæssigt er det naiv kærlighed, som alle kender, samt fester og ungdommelighed. Vores tekster handler om at være ung i Aarhus og vores liv.

3. Hvordan startede I?

Vi startede på efterskolen, hvor vi tilfældigvis endte i et musiklokale sammen en eftermiddag. Den dag skrev vi ”Skibet”, der skulle blive den første sang, vi udgav. Vigtigst af alt var vi egentlig bare gode venner, der havde det fedt over at kunne skrive sange.

4. Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

En sang kommer det meste af tiden til ved, at Arthur og Marius sætter sig ind i vores studie omkring kl. 16, og slutter kl. 6 den næste morgen. Hvis det er blevet så sent, er det et godt tegn! Hvad der sker i det studie i de mange timer, er et mysterium for alle undtagen Marius og Arthur selv. Derefter bliver sangen delt til alle i bandet + voressamarbejdspartnere. Efter feedback og hype over sangen, er den done.

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?


Britisk. Rock. Så simpelt er det. Udover det er lyden inspireret ekstremt meget af det vi alle hører til både fester og derhjemme.

6. Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Lige for tiden er det hovedsageligt dansk musik. Vi følger med i, hvad vores danske kollegaer udgiver, og bliver altid lidt misundelige, når de dropper en banger. Det er lige fra rap til fløde-pop.

7. Hvad er I igang med lige nu? (på musikfronten)

Vi skriver nye sange og gør klar til at udgive en EP inden for den kommende tid.

8. Hvad er drømmen?

Drømmen er at nå til et sted, hvor vi kan se tilbage på vores karriere og tænke, at vi opnåede det, vi gerne ville. Det vil vi gøre sammen med vores fans – det er en fælles rejse vi skal på.

9. Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Lyt da til den nye! ”Du ku’ have taget min hånd” Den er poppet og nem at gå til. Hvis man er til det lidt mere rockede kan numre som ”Jordbærvej” eller ”Undertekst” klart anbefales.

10. Hvis din/jeres musik var en drink, hvilken ville den så være?

Tequila sunrise – fordi vi er ”about to rise”!!!

 

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com