fbpx

Ugens Upcoming: Tobias Jensen

Foto: Sophia Tobler

Den dansk/schweiziske singer-songwriter Tobias Jensen, har igennem de seneste år boet og lavet musik i Schweiz. Nu har han heldigvis valgt at vende snuden mod nord, og inddrage Danmark i sit musikalske talent.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

I Schweiz har den unge dansker Tobias Jensen allerede etableret sig, som en musiker man skal holde øje med, og med flere hundrede tusind afspilninger er der allerede mange i landet, der kender hans navn. Selvom Jensen faktisk er født og opvokset i Schweiz, ser han stadig Danmark som hans hjemland. Derfor har han nu valgt at pakke sine ting og vende hjem. Nu gør han sit for at gøre sit hjemland til en del af hans musikalske rejse.

Karrieren i Schweiz har allerede budt på et hav af både koncerter, radioafspilninger og priser. Senest er singlen “Young Love” løbet med opmærksomheden, og på redaktionen ser vi ingen grund til at Danmark ikke også skulle blive vilde med den poppede singer/songwriter. Vi har stillet Tobias Jensen et par spørgsmål, så du kan lære ham lidt bedre at kende. Læs hans svar her:

Hvem er Tobias Jensen?

Tobias Jensen er din 31-årige «professional sad boy» singer/songwriter. Mine forældre er danskere, men jeg er født og opvokset i Schweiz.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Jeg kan godt lide at betegne min musik som “melancholic dreamwave” – ​​en bølge, der ruller blidt over og omfavner dig. Eller en cykeltur i udkanten af byen på en sensommeraften.

Hvordan startede du ?

Da jeg gik i syvende klasse, dannede der sig et skole band. Jeg inviterede mig selv ind som forsanger, og fra da af kunne vi ikke stoppes. Det er sytten år siden. Musikken har siden da aldrig givet slip på mig, og for fire år siden besluttede jeg mig for at leve kun af musikken

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Jeg skriver altid med guitaren og starter for det meste med omkvædet. Derefter grubler jeg over ideer i flere dage, tænker over, hvad jeg vil udtrykke med sangen, og hvordan den skal lyde. Jeg kan godt lide at trække mig tilbage og jeg skal altid være alene om at skrive.

Nogle gange græder jeg, nogle gange skriger jeg af glæde, når jeg f.eks. får en god idé til en bro..

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Det ville være en lang liste, men jeg elsker mørket i musikken af Fink, den esoteriske stemning af Ry X eller sårbarheden af Phoebe Bridgers

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Lige nu er jeg fuldstændig vild med sangen “Hold You Tight” af Benjamin Amaru. Den gør ondt alle de rigtige steder.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

I øjeblikket udvider jeg en samling af sange, der muligvis kunne blive til mit første album. Der er også en sang på dansk med. Meget er stadig usikkert, men snart skal jeg tilbage til studiet, så bliver det klarere.

Hvad er drømmen?

I Schweiz, hvor jeg for tiden bor, har jeg allerede kunne opfylde nogle af mine drømme. Men en stor drøm ville være en koncertturné med mit band gennem Danmark og resten af ​​Skandinavien.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Min favorit hidtil heder “Battles, Battles”. Sangen ligger mit hjerte tæt og handler om depressioner – et emne, der optog mig i min barndom og ungdom.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

Mon ikke en moscow mule? Jeg er vild med den, og den går ned som sodavand, men har stadig dybde og en vis bitterhed.


[/ihc-hide-content]

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com