fbpx

Julien Baker – Little Oblivions

Foto: Matador Records // PR
Label: Matador Records
Udgivelsesdato: Fredag den 26. februar 2021

Julien Baker er ude med sit tredje album i eget navn. Little Oblivions er en skøn plade med mere materiale fra Julien Baker som vi kender hende. Der er en masse stærke skæringer at finde, hvor Baker udviser sit talent for sangskrivning; og så er stort set alle instrumenter indspillet af ‘herself’.

Julien Baker – Little Oblivions
4 / 5 Anmeldelse

Fra albummets åbningsnummer “Hardline” bliver øret taget til fange, og man er tvunget til at lytte med i kraft af de markante orgelakkorder. Albummet gennemsyrers af Julien Bakers smukke stemme, som hun virkelig formår at udtrykke følelser med. Hendes stemme fremstår på en og samme tid skrøbelig og selvsikker. Særligt i kontraststykket i sangen “Heatwave” kommer Bakers inderlighed til udtryk med hendes vokal.

 

Little Oblivions er tredje albumudgivelse i eget navn for den unge sangskriver. Hun er også med i supergruppen boygenius der i 2018 udgav den meget populære selvbetitlede EP. Udgivelsen og den efterfølgende turné placerede både Baker og bandmedlemmerne Phoebe Bridgers og Lucy Dacus som toneangivende for den næste generation.

 

Julien Baker er en stærk guitarrist hvilket virkelig kommer til udtryk på dette album. Lydbillederne giver plads til Bakers smukke guitarspil samt til at udvise hendes store vokale talent. Julien Baker demonstrerer sin evne for at udtrykke sig gennem en bred vifte af musikalske udtryk. Det kommer eksempelvis til udtryk på nummeret “Crying Wolf” der er overvejende tangentbaseret og inderligt. Mod slutning af sangen får vi en smuk guitarsolo der giver en fin variation. Inden skæringen slutter får vi fra Bakers vokal mere intensitet og styrke hvilket er et smukt virkemiddel til at udtrykke følelsernes alvor. En anden skæring der viser Bakers evne til at variere sit musikalske udtryk er nummeret “Bloodshot” hvor vi også får mulighed for at høre elektroniske elementer i selskab med Bakers vokal. På sangen “Ringside” oplever jeg et mere råt udtryk der også klæder Bakers musikalske udtryk.

 

I sidste ende vil jeg sige jeg er overrasket over dette album, positivt overrasket. Jeg havde forventet et inderligt album der skulle være overvejende roligt – i stil med Julien Bakers to tidligere albums i eget navn. Det får jeg også, men det er ikke det eneste: jeg får både trommer, og langt større intensivitet i kraft at mere voluminøse lydbilleder. Little Oblivions er et dejligt album der hvor Julien Baker både viser sig selv som vi kender hende, men også viser hvordan hun er vokset og har udviklet sig, både som sangskriver og producer. Det er super dejligt at høre fra Julien Baker igen; måske vi også er så heldige at høre fra supergruppen boygenius i en nær fremtid.

 

Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com