fbpx

Skammens Vogn varmer op til nyt album med dansevenlig drillesang

Foto: Asbjørn Sand

Som den sidste smagsprøve fra bandets tredje album, er Skammens Vogn klar med singlen “Måne” til at skyde foråret i gang. Singlen adskiller sig fra bandets seneste udgivelser, fordi den hverken er en stor episk fortælling, eller har et tydeligt omkvæd.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Den danske trio Skammens Vogn har aldrig ladet sig begrænse af genredefinitioner, og med deres nye single “Måne”, skifter de igen kurs med et nummer der mest af alt lyder som åbningen til en børnetv-serie fra 00’erne. Og sangen er da også udsprunget af en de interesser, der i sin tid bragte de tre mænd sammen; børnemusik.
Særligt er det børnesangenes drillende stemning, Skammens Vogn har forsøgt at få med ind i “Måne”. Det fortæller Nikolaj Zeuthen:

Melodien i “Måne” er en art koncentrat af de her drille- og børnemelodier fra vores fortid. I rammen af Jakob og Olivers musik og akkorder bliver den således for mig et dobbelt længselsfuldt blik ud i natten.

Den drillende fornemmelse fremskaber de tre venner blandt andet med en farverig rytmesektion, der er tydeligt inspireret af salsa og andet dansemusik fra varmere himmelstrøg.

“Måne” er som sagt den sidste single fra det kommende album Kunst og Rock, der udkommer d. 3 marts. Til “Måne” følger desuden en fin musikvideo. Den kan du se her.
Du kan også lytte til “Måne” her:
Spotify
Apple Music

[/ihc-hide-content]

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com