fbpx

Ugens Upcoming: USSEL

Foto: Finn Christian Peper

USSEL er en dansk rapper der laver grænsesøgende hiphop, der samtidig er loyal overfor hans opvækst som både menneske og rapper. På trods af sin relativt korte tid på musikscenen, han han allerede masser af sange i sit katalog – og i denne uge er han vores Ugens Upcoming. [ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Den unge danske rapper USSEL debuterede med sin første single i juni sidste år. Alligevel har han allerede fem singler og en EP på samvittigheden. Den seneste fra tidligere i år. Han startede sin musikalske karriere i en kælder i Sønderborg, og selvom han for længst har revet rødderne op, kan man i hans sange tit høre kærlige referencer til hjembyen hvor det hele startede.
USSELs musik kan nok kategoriseres som hiphop. Men han er allerede kommet vidt omkring med sin musik. Der er ligeså meget sang som der er rap, og der er ligeså meget kærlighed som der vrede. Det eneste man kan stole på, er velproducerede beats og masser af musikalitet og lyriske finurligheder. På baggrund af det lynhurtige og succesfulde 2020, er USSEL også at finde på vores BoTs To Watch 2021, som er redaktionens bud på hvilke artister, man skal holde øje med i 2021. Vi har stillet USSEL et par spørgsmål, så vi har mulighed for at lære ham lidt bedre at kende. Du kan læse hans svar her:

Læs også  Ugens Upcoming: AYA MAI

Hvem er USSEL?

Det er USSEL, hvor er du?
En kunstnerisk skabning dyppet i slim og bygget af brændstof fra et rumfartøj.
Ord er hans våben, billeder er hans sjæl.
En artist der søger den musikalske grænse ud over klipperne, med korpus dækket at tatoverede livshistorier.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Folkelig hiphop. Forestil dig, hvis du ser sådan en gammel Dirch Passer-film, men der kommer pludseligt et plottwist, som så var USSEL.

Hvordan startede du?

Det startede tilbage i Sønderborg. Med mit crew HULEN, vi mødtes i min kælder og rappede og sang. Det var vores frirum, og er det stadig den dag i dag.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Det starter som regel ud med, at jeg pludselig får en idé. Jeg griber min telefon og kimer derefter mit højtelskede producer DWONJI ned. Det ender som regel ud i, at jeg til sidst får fat i ham. Vi springer begge på den nærmeste cykel eller toglinje, og suser mod Vesterbro. På vejen er der plads til at udvikle på ideen, og så tilbringer vi vores sidste vågne timer i en kirkekælder. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– tv·2 som jeg blandt andet højt og helligt tror jeg er i beslægtet med.
Jeg er også meget inspireret af Dutty Dior, Nordstrøm, Unge Farrari, Flume og eller anden dude som hedder Marcus.wav <3

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Rhy, Alle, Greentea Peng og Bremer/McCoy

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

Vi har i støbeskeen, at skulle rejse til solkysten og lave et album der smager og lyder som noget derfra. 

Hvad er drømmen?

Drømmen er at eje et stykke skov med et hus ved en sø og tænke tilbage på mit liv som kunstner fyldt med venskaber, poesi og kærlighed.

Og lave en sang med tv·2, 10hif9z.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange folk skulle lytte til, hvilken var det så?

D. 4. marts kommer min næste ep ELSKEDIDETNAESTE ud, og på den befinder sig en sang der hedder “HUDLØS / ÆRLIG” lavet med en lovende kunstner Roselil, det bliver klart den. 

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være? 

Det skulle nok være en ældgammel drik der kommer fra Sønderborg, en ADIOS-MOTHERFUCKER-MOJN. Hvad der er i den ved ingen, men jeg kan anbefale at tage til Sønderborg og bestille den.

[/ihc-hide-content]

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com