fbpx

Ugens Upcoming: Uden Ord

Foto: Stephanie Stål

Denne uges upcoming er den danske trio Uden Ord. De skriver sange og tekster, der er nærværende selv på afstand, og deres storslåede produktioner er imponerende gennemførte. Her kan du lære dem meget bedre at kende.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Uden Ord arbejder ud fra nøgleordet ‘nærvær’, og det er afgørende for dem, at man kan mærke dem i deres musik. Ud fra det, laver de popproduktioner, der er fuld af ndtryk, instrumenter og overraskende ordvalg, men samtidig er skrøbelige på en måde, så de mange elementer ikke virker overfladiske. Den danske trio har været flittige til at udgive ny musik, og udover deres EP Om Os fra 2020, har de i år allerede beriget os med den flotte single “Et Klart Eksempel (Der Bag Ved Cyklerne)”. Og til marts er de klar med debutalbummet Eventyr.

Uden Ords musik trækker dig ind i mystiske universer, hvor der er masser at spejle sig i. Det er ret vildt, hvad de unge drenge kan med det danske sprog, for selvom teksterne er flyvske og svære at forstå, bliver de håndgribelige i det skrøbelige univers.
Du kan lære meget mere om de talentfulde drenge her:

Hvem er Uden Ord?

– Vi hedder Gustav, William og Thomas og er alle 22 år. Lige nu er vi spredt ud over Amsterdam, Århus og København, hvor vi blandt andet fordyber os i sangskrivning og billedkunst. Uden Ord er et band, men vi prøver også at lade det være mere end det. For eksempel har vi udgivet et teksthæfte ved navn ‘Digte Fra Juli’.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Vi kan godt lide at holde det åbent, hvad for noget musik vi laver. I bund og grund vil vi gerne lave popmusik, men det må heller ikke blive en begrænsning for vores musikalske udtryk, og de ting vi har at fortælle. Vores kommende debutplade “Eventyr” er i vores ører solidt plantet et sted mellem pop, rock, free-jazz, punk og folk.

Hvordan startede I?

– William og jeg (Gustav) er barndomsvenner og har spillet musik sammen siden fjerde klasse. Vi havde et band sammen på efterskolen, der gik i opløsning og efterfølgende havde vi brug for at starte noget nyt op. Thomas gik i min parallelklasse i gymnasiet, og var den absolut bedste sangskriver jeg kendte; selvfølgelig skulle han være med. Så mødtes vi alle tre i Williams kælder på Amager og skrev et nummer. And the rest is history…

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Det vigtigste for os, er at etablere et trygt og inspirerende rum, når vi skal skrive. Ellers samler vi egentlig bare nogle instrumenter op og prøver ting af. Det er en kliché, men det er vigtigt for os at sige ja til alle idéer tidligt i processen. Efterfølgende former vi sangene ud fra, hvad der er blevet kastet ud i rummet.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Først og fremmest skal der lyde et kæmpe skud ud til Milo Duckert Aurvig og Isak Schiødt! De er de fedeste musikere vi kender, og vi er så heldige, at de spiller med os live og på vores udgivelser. Udover det, er Bankerot, Chorus Grant, Coco O. og Okay Kaya alle sangskrivere vi ser op til, og som har været med til forme, hvem vi er som band.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Adrianne Lenkers plader “songs” og “instrumentals”. Ingen over, ingen ved siden af.

Hvad er I igang med lige nu? (på musikfronten)

– Vores debutalbum “Eventyr” er lige på trapperne og lander d. 5. marts. Inden det udkommer vores næste single “Visen (I Skoven)” og en tilhørende musikvideo. Vi brygger også på, at udgive albummet som vinyl, og den kommer måske til at gemme på lidt hemmeligheder.

Hvad er drømmen?

– Drømmen er, at vores musik bliver hørt, og at jer der lytter derude, kan få noget ud af den. At den kan være rørende, intens, skubbe til forventninger og skabe glæde.
Når det er sagt, drømmer vi, som de fleste musikere herhjemme, også om at spille på Roskilde Festival.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det
så?

– ISO I DAG. Vi skrev den inden Corona, men den taler jo så smukt ind i tiden. En vaskeægte isolationshymne.

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Gin Hass! Læskende og lidt undervurderet.

[/ihc-hide-content]

Læs også  Heartland Festival offentliggør første hovednavn til 2022
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com