fbpx

Verdens sidste idé hjælper dig med at bearbejde med din fortid

Foto: Ditte Chemnitz

Den århusianske sekstet Verdens Sidste Idé formår igen at komme helt ind under huden på det danske sprog. Deres nye single “Det med småt (i min dagbog)” er en folkesang der genskaber følelsen af lejrbål ved sensommerfester.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Både sommeren og de fester der forhåbentlig følger med, har desværre lange udsigter. Og det betyder at de der magiske sommerfester der slutter af med at hele selskabet sidder rundt om bålet, drikker det sidste rødvin og pludselig taler åbent om følelser de ellers troede de havde glemt – desværre også er langt væk. Heldigvis har Verdens Sidste Idé udgivet en single du kan varme dig på, indtil der igen er mulighed for at lejrbålet kan tage over.

Læs også  URO var værd at vente på

Deres nye single “Det Med Småt (I Min Dagbog)”, er ganske vist ikke en fysisk person, du kan dele dine følelser med – men alligevel føles det næsten som terapi, når forsanger Asbjørn Hvelplund, sammen med kor, akustisk guitar og trompet, åbner op om fortidens kvaler. Hvelplund fortæller at sangen udspringer af vendingen
// Fortiden er ikke død. Det er ikke engang fortid endnu // og uddyber:

For eksempel når man har to mennesker, der ikke kan finde ud af at kommunikere sammen, fordi de hænger fast i fortiden. De kan ikke se nutiden for bare fortid.

“Det Med Småt (I Min Dagbog)” hjælper med at løsne det tag, fortiden kan have i os. Og så minder den os om, hvor vigtige de der sommeraftner rundt om bålet er – og hvor meget vi savner dem.

Læs også  Verdens Sidste Idé + Josa Barck – Stairway

Sammen med sangen, der for øvrigt er en forsmag på EP-en Jordiske Chancer der udkommer d. 26/3, kommer også en smuk video, der sætter billeder på noget af det, jeg har beskrevet ovenfor. Du kan se den fine video her
Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

[/ihc-hide-content]

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com