fbpx

GRETA: Tre numre jeg hører på repeat

Foto: Karina Waaliczek

Er du ligesom os nysgerrig på, hvad din yndlingsartist selv går og lytter til? Så tjek denne artikelserie ud, hvor vi spørger danske og udenlandske artister om, hvad de i øjeblikket hører på repeat.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Lige siden udgivelsen af hendes første single, “Bad Lovers” har vi været vilde med GRETA. Og som tiden er gået, og udgivelserne er kommet, har vores følelser for den unge dansk/tyske sangerinde kun udviklet sig. Sidste år udkom debut-albummet Ardent Spring, og her måtte vi indse, at synthpop-universet har slået benene væk under os. GRETA lader sig inspirere af alt, der har mulighed for fortolkning. Og at hendes inspirationskilder er meget åbne, kan man sagtens høre i hendes musik. Hvis man skulle, ville man nok kategorisere GRETAs musik som synthpop. Men hun er ikke bleg for at hive elementer fra andre genre ind i hendes lydunivers. Den primære byggesten i Ardent Spring er GRETAs bløde vokal, men alt efter hvilke lyde hun sammensætter den med, kan hun skabe stemninger, der stikker i alle retninger.

GRETA havde et stærkt 2020 der bød på koncerter på blandt andet UHØRT festival og i pumpehuset. I 2021 vil hun også være at opleve i Roskilde Festivals kampagne “Sounds Like Roskilde”, Hvis du har lyst til at lære den fremadstormende popkomet bedre at kende, kan du læse med her, hvor vi har spurgt hvilke tre sange, der kører i ring på hendes playlister:

Læs også  Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 18

Jouska – “Because I Really Don’t Mind

Jouska er en norsk duo, som min producer Farao introducerede mig for for nogle uger siden. Jeg lytter til den her sang mindst én gang om dagen, og har den hele tiden på hjernen.
Sangens vibe giver mig en stor følelse af håb og at alt skal nok gå, samtidig med at teksten understreger den surreale tilstand vi befinder os i lige nu, hvor det kan føles som alle lever i deres egen bobbel, og hele livet foregår på SoMe. Jeg kan virkelig godt lide den minimalistiske, svævende produktion, det boblende, rytmiske beat og den nærværende, nogle gange nærmest hviskende vokal.
 Sangen er fra Jouskas første fuldlængdealbum Everything Is Good som udkom i 2020. Herfra kan jeg virkelig også anbefale titelsangen “Everything is Good” & “Born In Cash“.

 

Robert Miles – Children 

Jeg er på det vildeste nostalgitrip tilbage til 90’erne lige nu, både fordi jeg dyrker det i nogle af produktionerne til mit næste album, men også fordi musik fra den periode er lyden af fest for mig. Den her sang er måske et af mine allertidligste musikminder, og jeg har først for nylig genfundet det efter at have led i mange år. Min storebror er 16 år ældre end jeg, og har været en ægte raver. Den her sang var en af de mere “bløde“ i forhold til de ellers mere hardcore technotracks som kørte i ring på hans teenageværelse, mens jeg legede inden ved siden af. Jeg føler nærmest at den her sang, har været soundtracket til de få år vi boede sammen før han flyttede ud, samtidig med at den også virkelig giver mig lyst til at danse. 

 

Læs også  PREMIERE: Baseløs tager helt til København for kærlighed

The Jets – Crush On You 

At jeg elsker 80’erne er ikke nogen hemmelighed længere, så her kommer min all-time favorite discosang. Fordi den her anden lockdown virkelig ikke har været let for mit mentale helbred, har jeg indført en danserutine hver anden morgen – for ligesom komme i gang og blive lidt glad i sind og krop. Og det går allerbedst med disco. Baslinjen og lyde i denne sang inspirerer mig igen og igen, sangen er fyldt med det bedste af 80’er-kitsch-synthesizers og melodien er så catchy, at du aldrig får den ud af dit hoved igen.

[/ihc-hide-content]

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com