fbpx

Fanny Wree hylder de vrede følelser på sin nye single “Cry Girl”

Foto: Zuhal Kocan

Fanny Wree er træt af stereotypiseringen af kønsroller og på sin nye single, gør hun op med de forestillinger, som fastholder usande idéer om, hvem der har ret til at vise hvilke følelser.

Danske Fanny Wree skaber mørk pop, som lader sig inspirere af mange slags lyduniverser. Denne gang leverer hun en dyster og sci fi-agtig lyd gennem tunge technobeats og højstemt vokal. Det energiske nummer “Cry Girl” er et opgør med kønsnormative forventninger, om hvilke følelser kvinder bør have og vise. I omkvædet synger Fanny Wree:

// You can cry girl, don’t be angry they don’t fancy //

Læs også  Melby leverer magisk indie

Sangens budskab er, at der skal være plads til både at være vred og ked af det. Det er en slags hyldest til de vilde følelser, og den handlekraft der ofte kommer ud af disse. På samme tid er det også en kritik af de forventninger, der ligger latent i samfundet, om at kvinder er sensitive væsner, som er pænest og mest medgørlige når de ikke er vrede.
Fanny Wree har skrevet teksten ud fra egne erfaringer, hvorom hun fortæller at:

Jeg er af og til blevet mødt med forventningen om, at jeg “burde være ked af det” i situationer hvor frustration eller vrede, måske ville være en mere oplagt følelse. Derfor har jeg sat de to følelser overfor hinanden i nummerets omkvæd.

Og man kan mærke vreden bruse i omkvædet, som er råt, energisk og opbundet på insisterende beats. Dette står i kontrast til teksten, som ganske ironisk formidler, at det altså er mere velanset at udvise gråd end vrede. Med “Cry Girl” får vi et spritnyt udspil i den elektroniske popgenre – dette i et dejligt dystert format og med et stærkt budskab.

Læs også  Dejah Makars anden single fortsætter med benhård attitude

Lyt til “Cry Girl” her:
Spotify
Apple Music

Tags:
Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com