fbpx

Roskilde Festival besøger dig i selvisolationen med koncerter fra blandt andre GRETA og Ydegirl

Foto: Ydegirl // Josefine Seifert

Kunne det friste med en koncert direkte hjemme på stuegulvet, i soveværelset eller på en scene, du selv har bygget og placeret i dine corona-isolerende rammer? Roskilde Festival kommer dig til undsætning med hele otte af slagsen.

Sounds Like Roskilde er Roskilde Festivals nye kampagne, som nu løber ind i anden fase. I starten af året annoncerede Roskilde Festival et vinylbokssæt i begrænset antal bestående af de 38 upcoming artister, som skulle have optrådt i festivalens opvarmningsdage. Nu står den på virtuelle koncerter til selvisolationen gennem appen af samme navn for endnu en gang at sætte fokus på en række af de artister, der i 2020 stod på tærsklen til deres gennembrud, da corona kom og spolerede det hele. Og virker konceptet bekendt, er du ikke helt ved siden af, for allerede i forbindelse med aflysningen af 2020’s festival, lancerede Roskilde Festival en lignende app, hvor to augmented reality-koncerter med henholdsvis Tessa og Artigeardit kunne opleves under konceptet ‘Roskilde Festival – do it yourself’.

Læs også  Big Thief - Live at The Bunker Studio

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:

– 2020 er året, alle vil huske for corona, men i virussens slipstrøm er især de kunstneriske vækstlag i risikozonen for at blive glemt. Det kan skade den musikalske fødekæde i mange år fremover, og derfor har vi søsat kampagnen ’Sounds Like Roskilde’ for igen at bringe kunstnerne ud til publikum.

Nogle af de artister, du kan opleve gennem appen, er GRETA, Ydegirl, JJ Paulo og Kaaliyah. Appen kan downloades her, hvorefter kun dit kreative jeg sætter grænsen for, hvordan de otte optrædener skal opleves. Er det på spisebordet, på stuegulvet, i garagen eller et helt fjerde sted? Det er helt op til dig selv.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com