fbpx

Melby tager dig med på flyvetur

Foto: Hedvig Wrede

Det svenske band Melby leverer indiepop som man kan relatere til. Den nye single “Old Life” giver dig følelsen af at svæve hen over din hjemby, og pludselig have mulighed for at se gamle ting i nye perspektiver.

Pandemiens år, 2020, skulle vise sig at blive startskuddet til nye tanker hos medlemmerne fra det Stokholmbasserede band, Melby. Nu er de klar med deres anden single siden pandemiens begyndelse, og singlen “Old Life” viser positive takter.
Sangen er opbygget af en upbeat rytmesektion, der, på grund af fantasifulde beats, giver lytteren en fornemmelse af fremdrift, der giver mod til at prøve noget nyt. Den svenske kvartet beskriver selv “Old Life” med ordene:

Læs også  iris udgiver danseglad single forud for debutalbum

– Det lyder lidt som om man flyver og kigger ned på landskabet, og de folk der går forbi under dig. Du flyver hurtigt, men der er også en fredfyldt følelse over det.

De to guitarer, der samarbejder om at udgøre sangens tema, minder om noget der kunne være den motor, der holder sangen flyvende – og sammen med forsanger, Matilda Wiezells, luftige og selvsikre vokal, skaber det en tryghed om at man ikke styrter ned.
“Old Life” handler om at stoppe op, se tingene i et større perspektiv og overveje om man er på vej det rigtige sted hen. Og med sangen giver Melby lytteren en mulighed for at gøre netop dette. De hurtige rytmer, kombineret med den lyse vokal, skaber nemlig et mangfoldigt rum til at sætte tempoet ned – og reflektere over de ting man ellers tager for givet.

Læs også  Nordiske Hits // Uge 21

Selvom 2020, for de fleste, ikke bød på mange positive ting, har det tilsyneladende givet Melby mod til at lette, og søge ud mod deres mere folk-agtige side. Hvis du også mangler modet til at lette, og udvide din horisont, er “Old Life” et godt sted at starte.

Lyt til “Old Life” her:
Spotify
Apple Music

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com