fbpx

Ambitiøse Sam Eagle udgiver ny single som forløber til sin EP

Foto: Lucy Scott

Den 21-årige sangskriver og multiinstrumentalist er klar med singlen “How Often”, som er udkommet lige i hælene på den unge artists EP Something Out Of Nothing, fra sidste år. Singlen er også forløber til Eagles nye EP, She’s So Nice, som er sat til at udkomme til april i år.

Something Out Of Nothing markerede et nyt kapitel for Sam Eagle, både musikalsk og personligt, og den nye single “How Often” viser, at han vil fortsætte sin hensigt om at eksperimentere med musikken. Singlen er bygget op omkring en funky bas- og rytmesektion og skifter undervejs til en mere artrock-baseret stemning, alt imens Eagles har en soulinspireret vokal.
Om singlen fortæller han, at det var den første sang, han skrev efter at have taget beslutningen om at ville skrive musik til sig selv igen. Han ville skabe et sjovt, farverigt, rytmebaseret og strukturelt interessant nummer ved at dele det ind i tre sektioner. Den første sektion har en positiv, energisk og farverig energi, mens den midterste er mere usikker, mørk og mystisk. Afslutningsvis er den sidste sektion rolig og åben, og har et større fokus på selve lyrikken. Konceptet med de tre sektioner repræsenterer en forestilling om, at følge en personlig rejse, som starter med en selvsikkerhed omkring, hvad man foretager sig. Herefter en mistet gejst og retning i den midterste sektion. Til sidst reflekterer personen over det det samlede forløb, og finder et svar på spørgsmålet i den R&B-inspirerede slutning. Alt dette sker på blot tre minutter, og “How Often” bliver en perfekt introduktion til Eagles ambitiøse arbejde, som vi regner med at se meget mere af til april.

Hør singlen her.

Tags:
Sofie Pindstofte
sofiepindstofte@bandsoftomorrow.com