fbpx

Energisk svensk psych-rock fantastiske Phogg

Foto: Bror Ankare Rey

Phogg er ude med tredje single fra kommende album, og den er sprængfyldt med energi.

Som det fremgår i “From The Station”, har salige Ole Erling ikke levet forgæves – men den association fordufter hurtigt ved versets indtræffen. Med masser af drivkraft fra trommerne og lækre vokale melodier i yderst varierede tonelejer sparker svenske Phogg energi ind i dit coronatrætte korpus. Speederen bliver på intet tidspunkt sluppet, men lydbilledet bliver gradvist intensiveret af tilføjelsen af orgel, guitar og flere korstemmer.

2020 var et hårdt år for mange, og Phogg var ikke undtaget. “From The Station” er tredje forsmag på et album, der kom til verden som resultat af en pandemi, 30-årskrise og knuste hjerter. Phogg siger selv:

Hvad betyder det overhovedet, at være et rockband i disse dage? Betyder det noget som helst? Vi begynder at nærme os 30 i et hurtigt tempo. Vi har brudt forhold, og folk er gået fra os. Vi har mistet øvelokaler og studier, koncerter og muligheder. Rockens kronede dage er forsvundet i en nådesløse fart i den pandemiske pokalypse-æra. Det er ikke sjovt at lave sange om en allegorisk undergang, når du er midt i den.

Hvad er “From The Station” egentlig for en sang? Det sætte Phogg ord på:

“From The Station” er en rusten feberdrøm om at zig-zagge gennem en tæt klynge af trafik. Du sidder fast mellem to lastbiler, og der er 500 meter til næste afkørsel mod Ödeshög. Du drejer af lidt for sent og mister din venstre forlygte og sidespejl, men du lever. Du gjorde det. Men til hvilken pris? Nu er du ankommet til Ödeshög. Hvad laver du virkelig her? “From The Station” er en af ​​vores mest energiske sange fra albummet, og det er sjovt og vidunderligt at spille. Forhåbentlig vil vi være i stand til at gøre det live for folk i den nærmeste fremtid.

Phoggs album The Sharkness kommer til april – mens du venter, kan du lytte til “From The Station” på Spotify her.

Læs også  Tune-Yards serverer smagsprøve for kommende album
Tags:
Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com