fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 2

Foto: Pom Poko // JENNY BERGER MYHRE

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til finurlig, genrebrydende alt-rock, kantet soul med hiphop-elementer eller DYI-postpunk, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Healy – Tungsten

Det er ikke længe siden, at vi fik den forrygende forsmag på Tungsten i form af “Back on the Fence”, hvor Healy har hevet svenske Becky and the Birds med som feature. Den amerikanske musiker følger nu op på successinglen med et fuldlængde album, der indeholder en perlerække af velproducerede tracks. Healy er ikke bundet af én bestemt genre, og derfor vil det også være en kæmpe fejl blot at lytte til ét af de 13 numre, albummet udgøres af. Lytteren møder alt fra chill hiphop-vibes på “Nikes On” og “Second Wind” til soulede poptoner på førnævnte “Back on the Fence” – for ikke at glemme den fængende “Part of Me”. Det er bare med at gå i krig!

Lyt på Spotify.
Lyt på Apple Music.

Hether – Sticky Thumb

Gaveregnen stopper langt fra med Healy, for også den Los Angeles-baserede multiinstrumentalist Hether har i dag sluppet et utroligt gennemført album på i alt 8 sange. Hether, der tidligere har været inde over projekter for artister som Mac Miller og Anderson .Paak, debuterede som soloartist i 2019 som en måde at håndtere sin søsters pludselige død på. Om projektets opståen har han tidligere udtalt: »Hether var en flugt for mig, hvorigennem jeg kunne klare de eksistentielle dilemmaer og spørgsmål, der spiste mig op.« Hans lydunivers er ærligt og opløftende på en unik DYI-måde, der får os til at hige efter varmere tider.

Læs også  Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 21

Lyt på Spotify.
Lyt på Apple Music.

Pom Poko – Cheater

De krøllede hjerner bag Pom Poko har med Cheater endnu en gang skabt en samling velproducerede sange, som indkapsler bandets evne til at skille sig ud fra mængden. Vores anmelder anbefaler særligt et nummer som ”My Candidacy” og skriver følgende om helhedsindtrykket: »På deres nye album Cheater har bandet skruet endnu mere op for vildskaben og lever for alvor op til deres navn med en hidtil uhørt kreativitet og energi.« Læs hele anmeldelsen her. Med Cheater i bagagen lægger vores norske naboer til april vejen forbi Ideal Bar, og hvis liveversionerne af sangene er bare halvt så gode som indspilningerne, kan det kun betyde én ting; at det bliver en koncert, man ikke vil gå glip af.

Læs også  Helena Gao: Tre numre jeg hører på repeat

Lyt på Spotify.
Lyt på Apple Music.

shame – Drunk Tank Pink

Tre år skulle der gå, fra britiske shame slap deres debutalbum, til vi nu kan nyde tonerne af 11 nye sange på bandets andet albumudspil Drunk Tank Pink. Som VEGA formulerer det, er det ikke en skam at opleve shame, når de – med et ry som et af Storbritanniens bedste livebands – til oktober indtager spillestedet med deres rendyrkede DYI-postpunk. På deres nye album tager kvintetten lytteren med på en musikalsk rejse gennem nye afkroge af deres kæmpetalent. På rejsen kommer vi blandt andet forbi den komplekse ”Alphabet” og den fængende “Snow Day”, hvorigennem deres fandenivoldskhed træder tydeligt igennem. shame er et band, som bør være på alles radar, og det er Drunk Tank Pink et ret godt eksempel på hvorfor.

Lyt på Spotify.
Lyt på Apple Music.

Gå heller ikke glip af:

Ashnikko – Demidevil
KASPER&KRISTIAN – Maler Hele Byen Blå
UnoTheActivist – UNOVERSE

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com