fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 1

Foto: Mörmaid // Guro Sommer Værland

UGENS UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Vi har tilføjet 25 nye sange. Læs om vores tre favoritter og dyk ned i resten af ugens godter herunder.

First Flush – “Noget Andet”

First Flush tog i går hul på deres musikår med dette eftertænksomme, svævende nummer. Med sin simple, men lige-i-øjet instrumentering og den særprægede autotunede vokal, som vi kender den fra bandets tidligere udgivelser, lægger First Flush barren for deres kommende album Fjorden højt. Om sangen fortæller vokalist og guitarrist Jonathan Carstensen:

Sangen tager os igennem et par stadier i et forhold og er en summen over det spørgsmål, som, jeg tror, mange mennesker går og slår sig selv i hovedet med: Kunne man have gjort noget på en anden måde, så virkeligheden måske havde været anderledes? Svaret er altid det samme: Ja, det kunne man altid, det er bare fuldstændig ligegyldigt.

Mörmaid, Bård Berg – “Set Free”

Denne her sang er, som titlen antyder, så brandvarm, at den kan sætte ild til noget – nærmere bestemt dansegulvet. Det er bombastisk, vildt og syret – lige ligenøjagtigt det friske, energipust, vi har brug for i disse tider. Mörmaids progressive elektropop-univers kombineret med Bård Bergs house-prægede stil skaber en unik og intensiv stemning, som man kun kan forestille sig vil eskalere fuldstændig på en livescene. Både Mörmaid og Bård Berg er to artister, man bør holde et vågent øje med, og det er “Set Fire” blot et levende eksempel på.

Læs også  Redaktionen guider: Den 24. juni på Summer Days

Velour – “Rundt I Ring”

Der er dømt funky retropop-toner for alle pengene med Velours nye single “Rundt I Ring”. Fætrene Bastian og Villads Bertelsen, der de seneste år primært har arbejdet som producere for blandt andet Tobias Rahim, har med “Rundt I Ring” skabt et energisk dansenummer, som får os til at hige efter lange, varme sommernætter, hvor der kan drikkes rosé og danses tæt uden at skulle bekymre sig om en dum virus. “Rundt I Ring” er tredje single i rækken, og mon ikke vi har meget mere godt i vente fra den spirende duo? Vi spår i hvert fald en lovende karriere for Velour.

Læs også  Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 20

Ellers tilføjet

AGGi DiX – “Baby”
Alexander Oscar – “January”
Aaron Frazer – “Can’t Leave It Alone”
Charlotte Lawrence – “Talk You Down”
DAYYANI – “Someone Else”
Fundi Wake – “Impeccable”
Kings of Leon – “The Bandit”
KODI – “Run”
Lokoy, Nils Bech – “relay”
London Grammar – “Lose Your Head”
lil cat – “rock n roll”
Nao, Adekulne Gold – “Antidote”
Necklace – “Happy (happy)”
Odette – “Amends”
OWMI – “Slipping (In a Chapel)”
Reitzel – “Svært Ved At Se Mine Hænder”
Rhye – “Come In Closer”
shame – “Nigel Hitter”
slowthai, A$AP Rocky – “MAZZA”
Tendens – “Treadmill”
Viagra Boys – “6 Shooter”
Zara Larsson, Young Thug – “Talk About Love”

Følg playlisten her:

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com