fbpx

Ugens Upcoming: Oscar27

Foto: Cecilie Tchikai 

Denne uges upcoming er Oscar27, som efterhånden har været godt omkring i musikbranchen. Han skriver både sin egen musik men har også en finger med i spillet hos mange af sine kollegaer – lær ham bedre at kende her.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Danske Oscar27 startede som teenager med at indspille sin egen rapmusik. Men karrieren tog hurtigt fart, da han sammen med sin ven Alfed Thomas (WIINSTON), begyndte at indspille musik. I dag laver Oscar27 musik i eget navn men også for mange af landets store musikere og producere. Han er enormt ærlig, og bevæger sig i et moderne og tidsløst univers med inspirationer fra både punkrock, rap og 80’er pop. Læs med lige her om denne uges upcoming.

Hvem er Oscar27?

Oscar27 er mig. Oscar Morosinotto Johansen. Jeg prøver så vidt muligt at lade alle de her sange være 100 procent ærlige og bruger historier, der er 1-1 fra mit eget liv.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Det har jeg meget svært ved. Jeg kommer egentlig fra at have hørt og lavet næsten udelukkende rap men har samtidig skrevet tonsvis af popsange med diverse danske kunstnere de seneste år. Jeg husker mest, at der blev spillet rock i mit barndomshjem, så jeg er nok efterhånden blevet formet af alle de verdener og inkorporerer elementer fra dem alle uden at tænke så meget over det. Jeg er ikke så interesseret i genrebokse, og lyd er svær for mig at beskrive med ord. God musik er god musik.

Hvordan startede du?

– Jeg havde skrevet og indspillet et par boom bap rapnumre sammen med min klassekammerat hos hans storebror, da vi var 13-14 år. Det nåede ikke længere end til lidt ros på vores MySpace profil. Fem år senere mødte jeg Alfred Thomas (producer i WIINSTON), der kom fra en musikerfamilie og rodede lidt med produktion. Over de næste år gik det fra at lave sjove sange tiltænkt vores venner til, at vi pludselig i 2016 sad og skrev med på Gulddreng-folkene, der gjorde det hele til en karriere. Kort tid efter brød Skinz for alvor igennem, og ham og jeg havde rodet med en masse sange igennem et par år, så nærmest fra den ene dag til den anden virkede det som om, jeg blev valideret som sangskriver, modsat tidligere, hvor folk fra branchen slet ikke havde vendt tilbage på mine henvendelser.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Typisk kommer jeg på idéer til koncepter eller enkelte sætninger, jeg får lyst til at lave til sange, når jeg cykler fra et sted til et andet med mine hovedtelefoner på. Nogen kan bedst lide at starte med at lave al melodi og derefter fylde den ud med tekst, men jeg synes det kan virke lidt ligesom at løse en blækregning. Ord skal helst komme først for mig. Jeg laver det meste af min musik med mine producervenner Littgloss og Ole Bjørn, som altid forstår, hvor jeg vil hen. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Uden tvivl Kanye West. Man kan mene, hvad man vil om personen, men selv de af hans album, jeg bliver skuffet over, når de kommer ud, ender jeg med at vende tilbage til og forstå i de følgende år. Det kan virke som om, hele musikverdenen holder vejret hver gang, han lader op til at udgive et nyt album, og han ender oftest med at ændre lyden på alles musik, der kommer ud de følgende år. Et godt eksempel er ‘Yeezus’. Derudover er det bare et eksempel på en artist, der kan det hele selv men vælger at samarbejde med et hav af mennesker fra forskellige genrer og generationer. Det, synes jeg, er inspirerende.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Jeg prøver aktivt at høre så meget dansk musik som muligt, og specielt efter branchen blev så hårdt ramt af corona. Jeg danser til Andreas Odbjerg og Littgloss, viber til Lamin og WIINSTON, græder til Angående Mig, tænker til URO og raser ud til Michael Williams og Carl Knast. Kunne nævne virkelig mange vilde kollegaer. 

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– De tre sange, jeg har udgivet indtil videre, har kun været i mit eget projekt – så jeg arbejder lidt på at få nogle andre artister med ind over min lyd. Jeg har en masse sange liggende, som jeg kunne skyde ud, men der skal være en sammenhæng og udvikling at spore. Jeg drømmer om at samle det bedste til en EP eller et album, men nu ser vi. Derudover skriver jeg altid sideløbende med på andre artisters sange, og der er en masse spændende ting på vej.

Læs også  Ugens Upcoming: AYA MAI

Hvad er drømmen?

– At komme ud og spille mine sange live. Det er det, de er lavet til. Derudover drømmer jeg om at mine venner fortsat gider at skrive musik med mig langt ud i fremtiden, og at musik fortsat vil give mig nye venskaber.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Det er selvfølgelig en meget privilegeret tanke, at man kam vælge, hvilke af ens egne sange folk skal høre, men mit forslag ville være “Respirator”.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

– En stor Fernet Branca på stuetemperatur – før morgenmaden. Bare et skud bitter virkelighed.

[/ihc-hide-content]

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com

Musikskribent