fbpx

Roskilde Festival fastholder optimismen og annoncerer 29 navne til sommerens tiltrængte festligheder

Foto: PR

Første uge i december starter godt ud med tidlig julegaveregn fra Roskilde Festivals side – og Jada, Anderson .Paak, IDLES, HAIM og Whitney er iblandt. 

Da corona i foråret brød løs, og senere var skyld i Roskilde Festivals aflysning, var det umuligt ikke at spore skuffelsen hos den planlagte Orange Scene-åbner Jada, der straks postede en video på Instagram, hvor hun skreg frustrationerne ud på en mark. Men nu ser det heldigvis ud til, at der er lys for enden af tunellen, for Jada er netop genannonceret som åbner af Orange Scene i 2021. Hvilket julemirakel! 

Og gaveregnen stopper langt fra her, for festivalen har også netop annonceret, at Anderson .Paak og hans band The Free Nationals lægger vejen forbi, for ikke at glemme Doja Cat, Whitney, HAIM, Big Thief, IDLES, Tessa, slowthai, Phoebe Bridgers og Fontaines D.C.. som vi også er utroligt glade for at se på plakanten for 2021.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 21

Administrerende direktør for Roskilde Festival, Signe Lopdrup, udtaler:

– Det er et basalt menneskeligt behov at mødes og tage del i de store, kulturelle fællesskaber. Vi har brug for at tro på, at vi igen kan træde ind i frirummet og lade os føre med af de mange nye indtryk, som en Roskilde Festival indeholder (…) Med den seneste viden virker det tættere på end længe. Vi har i lang tid arbejdet intenst sammen på tværs af hele livebranchen og med andre sundhedsfaglige eksperter. Så når vi i dag offentliggør nyt indhold, er det, fordi vi øjner en ny og forsigtig optimisme for at kunne gennemføre en festival til sommer. Derfor ønsker vi at fortælle, at der er noget at glæde sig til. Det er nu, vi skal stå sammen, hvis vi skal igennem den mørke tid, vi befinder os i, og det hjælper på det sammenhold, at vi har noget at se frem til.

Her er alle de annoncerede navne:

THE STROKES (US)
FAITH NO MORE (US)
HAIM (US)
ANDERSON .PAAK & THE FREE NATIONALS (US)
BALSTYRKO (DK)
BICEP (UK)
BIG THIEF (US)
DABABY (US)
DEFTONES (US)
DOJA CAT (US)
FATOUMATA DIAWARA FEAT. ANGÉLIQUE KIDJO & YAEL NAÏM (INT)
JADA (DK)
MEGAN THEE STALLION (US)
RÜFÜS DU SOL (AU)
WHITNEY (US)
FONTAINES D.C. (UK)
IDLES (UK)
JIMMY EAT WORLD (US)
LOUS AND THE YAKUZA (CD)
PHOEBE BRIDGERS (US)
POPPY (US)
RAPSODY (US)
RITA INDIANA (DO)
ROYCE 5’9″ (US)
SLOWTHAI (UK)
SVALBARD (UK)
TEMP-ILLUSION (IR)
TESSA (DK)
TETO PRETO (BR)

Læs også  Matt Simons deler personlige opleveler på ny single og tilhørende musikvideo

ARTS & ACTIVISM:

CENTRE FOR CYBER WELLNESS (DK)
ELLY CLARKE & VLADIMIR BJELIČIĆ (UK/RS)
ILYICH (UA)
JACOB REMIN (DK)
JOSEFINE OPSAHL FEAT. THE PERFECT PROCESSION & M€RCY (DK)
LAMIN FOFANA (SL)
MÅRTEN SPÅNGBERG (SE)
THEA SOTI (RS)
VIRON EROL VERT (DE)

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com