fbpx

MANILA – LLC

Foto: Peer Jon Ørsted
Udgivelsesdato: Fredag den 27. november 2020
Label: VUF Empire

MANILAs flamboyante synthpop-toner er ørehængende, men falmer i mangel på ligeværdige tekster.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

MANILA – LLC
3 / 5 Anmeldelse

Filippinernes hovedstad har fået sig en navnebror… i København. Den danske synthpopgruppe MANILA har taget navn efter øgruppens hovedstaden og har netop udgivet sin anden EP, LLC.

Det er svært ikke at blive i godt weekendhumør, når de fem numre gennemstrømmer højtalerne. Synthpop med store armbevægelser synes at være strategien, og det er ganske umuligt ikke at komme til at tænke på det australske ikon Tampe Impala – hvem de tydeligt er inspireret af både musikalsk og rent visuelt på fx album covers. 

Læs også  Elo Kay - Village By The Woods

Albummet befinder sig på samme tidspunkt i spændingsfeltet mellem føromtalte dansable fredagshymner og melankolske, lyriske banaliteter. Tydeligst er kontrasten på numrene “Honest”, hvor tekstuniverset er blevet reduceret til tomme, platoniske ord, og på nummeret “Famished”der mest af alt virker som en sang, som ingen i kvinteten har haft lyst til at indspille.  

Hvis du alligevel synes, de lyder bekendt, er det ikke helt forkert. Gruppen er flere gange blevet berørt af P3 med de to stjernesingler “Disco” og “Do Me Good“, hvilket både kan være en gave eller starten på et musikalsk fordærv. 

Efter synthpopens bog er LLC eksemplarisk. De fem numre er velskrevne og velklingende, men desværre adskiller de sig ikke synderligt meget fra hinanden. Med udgangspunkt “Diamonds” skinner det tydeligt igennem, at MANILA har haft lyst til at producere; de har, hvad jeg mener er ærgerligt, bare ramt P3-feberen og blevet lokket i radio-fælden. 

Albummet er et godt album, og et endnu bedre bud på, hvad vi alle sammen vil høre. Men uden X Factor og autentiske følelser, er det meget let at miste retningen, og det er desværre på den baggrund endnu lettere at misse netop denne udgivelse. Og det ville nødvendigvis ikke gøre dig fattigere. 

Læs også  Barselona - Parasol Festival

– Af Kristian Paris

[/ihc-hide-content]

Tags:
Kristian Paris
Kristianparis@bandsoftomorrow.com