fbpx

PRISMA – Her

Foto: Bobby Mandrup
Label: PRISMA Records
Udgivelsesdato: Fredag den 6. november 2020

Prisma debuterer med et melankolsk konceptalbum ’Her’ om livets cyklus – nærmere bestemt kvindens cyklus  – fra fødsel til død og forfra igen. Det er en hyldest til kvinderne. Dette fortælles i kølige, men flotte og drømmende lydproduktioner, hvor deres skarpe flerstemmige vokaler flettes smukt sammen som EP’ens lysende højdepunkt.

PRISMA – Her
3.5 / 5 Anmeldelse

Den danske søsterduo PRISMA – med de borgerlige navne Frida og Sirid Møl Kristensen – er allerede aktuelle med flere singler, og har tidligere været Ugens Upcoming her på magasinet. Nu er de ude med deres debut-EP Her – fortællingen om en kvindes livscyklus – hvor de berører tungere og dybere emner fra livets gang. Duoen skaber et rum for eftertænksomhed og fordybelse på Her, der består af seks numre om livets forskellige stadier fra fødsel, barndom, ungdom, voksenliv, død og forfra igen. 

Som lytter inviteres man langsomt og sikkert ind i duoens lydunivers med en form for prelude på ”A Child”, der både er en velkomst til livet og til PRISMAS univers. 

Læs også  Erika de Casier - Summer Days

De to dygtige sangerinders musikalske univers vækker mindelser til kunstnere som Agnes Obel og Choir Of Young Believers. Det er storladne stemningsfulde produktioner med klaverflader og svævende guitarelementer og selvfølgelig vokalerne som de centrale dele af musikken. Søstrene kan deres vokalharmonier, der står krystalklart, men til tider også bliver en smule endimensionelt, hvor man godt kunne have ønsket endnu mere musikalsk vidde. 

Singlen ”Dear Jane” står til gengæld stærkt med deres skarpe vokaler og den simple fængende melodi. Det er en ode til den stærke kvinde, hvor teksten beskriver dualismen mellem kontrol og det bevidste overfor det impulsive og instinktive, som et genkendeligt element ved det at være menneske og at gå fra barn til voksen. 

På ”No Goodbyes” forstummer eventyrlysten og glæden ved livet og erstattes af den uomtvistelige omstændighed ved livet – døden. Sangen handler om et tab og den sorg, det efterlader. Musikken konfronterer straks én med pulserende bas og linjen:

Læs også  girl in red - if i could make it go quiet

// All I can see is you preparing to die // memories floating around of you and I// 

På sidste nummer ”She Was Born” skabes der en komprimeret udgave af hele livets cyklus, der er en stærk afslutning med tung guitar og beat, der langsomt bygges op og ender ud i et lydinferno, og en genopstandelse af ’hende’. Alt i alt en fin tematisk fortælling på en debut-EP med en flot og konfronterende lyd, som dog i sidste ende fremstår en smule ensformig og endimensionel i lyden.

Tags:
Klaus Nørby Bondegaard
klausbondegaard@bandsoftomorrow.com

Musikskribent