fbpx

LÉON – Apart

Foto: Sandra Thorsson
Label: LÉON Recordings
Udgivelsesdato: Fredag den 30. oktober 2020

Der er noget, der tyder på, at LÉON for alvor har fundet sig til rette i livet. Det er i hvert fald det indtryk, man får, når man lytter til hendes nye album. Et album, der udgøres af 11 smukke skæringer om livets små og store følelser, hvor kærlighed er det helt store omdrejningspunkt.  

LÉON – Apart
4 / 5 Anmeldelse

»Hvor kærlighed er det helt store omdrejningspunkt.« Åh nej… ikke igen, tænker du måske. Men bare rolig, de her kærlighedssange kan altså virkelig noget – endda også uden, at det bliver særligt sukkersødt. For smager man godt efter, oplever man, at den svenske popkomet LÉON i den grad formår at sammensmede originale sangtekster, der kravler helt ind under huden på én. Det viste hun allerede på sin debut-EP tilbage i 2015 – men særligt blev det tydeligt på det længeventede debutalbum LÉON, der ramte gaden sidste år. Et album, som blev startskuddet på en ny epoke i svenskerens liv og karriere, hvor hun udgiver al sin musik via sit personlige pladeselskab, LÉON Recordings.  

Læs også  SKAAR - Waiting

Udover, at sangskrivningen sidder spot on, er det en mere moden lyd en tidligere, der møder lytteren på Apart. Netop dét er med til at cementere LÉON som en artist, der hviler i sig selv og sin lyd, og som for alvor har fundet sig til rette i livet – og ikke mindst musikalsk. Apart er et album, hvor et organisk lydbillede, der udgøres af alt fra akustisk guitar og klaverspil til storslåede strygere og fuglefløjt, får lov at shine, og det er noget, der klæder artisten og hendes naturligt overlegne vokal virkelig godt. 

Det er en lyd, som vi allerede præsenteres for på åbningsnummeret “Head And Heart On Fire”, der efter min optik er et af pladens stærkeste. Her pakkes LÉONs dybe vokalklang ind i akustisk guitarspil, der med de fineste akkordprogressioner skaber en behagelig, intim stemning. Lytteren tages i hånden fra allerførste tone og føres med på en musikalsk rejse, der ledes videre til det mere uptempo nummer ”And It Breaks My Heart”. Her spiller guitaren igen en betydelig rolle – denne gang i samspil med en gruppe strygere, der giver nummeret en passende storslået vibe. 

Læs også  girl in red - if i could make it go quiet

Der er smæk på de ulykkelige kærlighedshistorier på Apart. Hvor “Falling Apart” fortæller om et kærlighedsforhold, der er ved at falde fra hinanden, er forholdet på “Apart” allerede gået i stykker. Men trods et overvejende sørgmodigt tekstunivers formår LÉON at levere sangene med en beundringsværdig optimisme i stemmen, så selv den mest håbløst forelskede lytter bliver overbevist om, at der er lys for enden af tunellen.  Alt i alt et virkelig forfriskende og ærligt album fra den svenske popkomet, hvor det tydeligt fornemmes, at LÉON har haft tiden til at gå fuldstændig ind i sig selv og sine følelser.

Tags:
Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com